Facebook Instagram Youtube

A Kerékpárosklub tagjai kedvezménnyel vonatozhatnak

A Kerékpárosklub tagjai kedvezménnyel vonatozhatnak
2023.06.29
A Magyar Kerékpárosklub tagjai 25% kedvezményt kapnak a vasúti kerékpárjegy árából.

A Magyar Kerékpárosklub tagjai 25% kedvezményt kapnak a vasúti kerékpárjegy árából. A kedvezményes vásárlás mind a MÁV-START, mind a GYSEV járataira elérhető. A MÁV-START-nál a kedvezményes kerékpárszállító jegyet a következő módon vásárolhatod meg:

  • jegypénztárnál,
  • a jegykiadó automatából,
  • internetes felületen és MÁV applikációból is megváltható.


A kedvezményes kerékpárjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával. A kedvezményes kerékpárjegyedet elővételben megválthatod.

A Kerékpárosklub tagjai számára már virtuális tagkártyát állítunk ki, ami letölthető a Klubtagságom menüpontban, tagkártyádat a tagságod megkötésekor emailben is elküldtük. Ezt telefonodra elmentve vagy kinyomtatva tudod felmutatni a kedvezményadó helyeken, ahogy a MÁV kollégái számára is.

Amennyiben nehézséged akadna a kedvezmény igénybevételével, akkor alábbi linken található MÁV Személyszállítási Üzletszabályzata és az Üzletpolitikai Kedvezményekre hivatkozva tudod érvényesíteni:

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/dokumentumok/uj-szemelyszallitasi-uzletszabalyzat-es-az-uzletpolitikai-kedvezmenyek

A Kerékpárosklub virtuális kártyájára vonatkozó részletek:

Üzletpolitikai kedvezmények 2023. 01. 01. - 43. oldal 9/1.

Üzletpolitikai kedvezmények 2023. 01. 01. melléklet - 2. oldal, 1. sz. melléklet.

Hogyan szállíthatunk kerékpárt vonaton?


FRISSÍTÉS - 2023.09.20

Több tagunk jelezte, hogy nem minden jegyellenőr van tisztában azzal, hogy a Kerékpárosklub csak virtuális tagkártyát bocsájt ki. Ha ilyen problémába ütközne, hivatkozzon a lenti MÁV állásfoglalásra.


Borítókép: MÁV

Támogasd a bringás fejlődést!

Csatlakozz a Kerékpárosklubhoz, csináljunk együtt bringás országot Magyarországból!


Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron