Facebook Instagram Youtube

"Az Év Fővárosi Civil Szervezete" díj - SZAVAZZ RÁNK!

"Az Év Fővárosi Civil Szervezete" díj - SZAVAZZ RÁNK!
2022.12.01
Indultunk az "Az Év Fővárosi Civil Szervezete" pályázaton és bekerültünk a legjobb 10 közé, most pedig szavazással kell eldönteni, hogy végül ki nyeri a díjat.

A Magyar Kerékpárosklub már két évtizede dolgozik azért, hogy Budapesten jobb legyen élni. A kerékpározás hozzájárul ahhoz, hogy városlakók otthon érezzék magukat, biztonságosabb környezetet teremt, nagyban csökkenti a zaj- és levegőszennyezést.

A Kerékpárosklub elkötelezetten dolgozik azért, hogy bárki közlekedhessen biciklivel; lehetőséget teremt azoknak is, akik mozgásukban korlátozottak, hiszen a kerékpáros infrastruktúra a kerekesszékkel vagy egyéb elektromos rásegítéses eszközzel közlekedők számára is előnyt jelent.

Válságos helyzetekben a kerékpár mindig elérhető közlekedési eszköz, nem minden budapesti engedheti meg magának, hogy autót tartson, de sokan még a tömegközlekedést sem tudják kifizetni, viszont a kerékpár minden társadalmi csoport számára biztosítja a mobilitást.

Budapesten óriási fejlődést értünk már el, de nagyon sok tennivalónk van még. Azért dolgozunk, hogy minél több, biztonságos kerékpáros infrastruktúra létesüljön az egész városban, amit egyre többen használnak egész évben.

Hogyan tudtok szavazni?

  • December 1. és 31. között minden 14 évesnél idősebb Budapesten élő, tanuló vagy dolgozó személy leadhat 1 db szavazatot az általa választott civil szervezetre. A legtöbb voksot kapott szervezet nyeri el “Az Év Fővárosi Civil Szervezete” díjat.

Mi jár a díjjal?

  • A győztes civil szervezet tevékenységének jelképes elismeréseként 1 millió forint pénzjutalom és a Városháza szimbolikus kulcsa jár. Emellett a nyertes egy éven keresztül (2023. február 1. és 2024. február 1. között) használhatja saját kommunikációs anyagaiban és sajtó- és médiamegjelenéseiben a címet.


Támogasd a munkánkat - SZAVAZZ RÁNK az alábbi linkre kattintva:

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron