Facebook Instagram Youtube

Bejárható Magyarország Program

2013.07.23
Cimkék: Érdeklődőknek
2013. július 16-án került megrendezésre a "Bejárható Magyarország Program a jogalkotás tükrében" című konferencia. A rendezvény célja, hogy előkészítsen öt turisztikailag is jelentős jármódot (így az országúti kerékpáros, hegyi kerékpáros, gyalogos, vitorlás, lovas) érintő jogszabály-racionalizálási folyamatot.
2013. július 16-án került megrendezésre a "Bejárható Magyarország Program a jogalkotás tükrében" című konferencia. A rendezvény célja, hogy előkészítsen öt turisztikailag is jelentős jármódot (így az országúti kerékpáros, hegyi kerékpáros, gyalogos, vitorlás, lovas) érintő jogszabály-racionalizálási folyamatot. Az egységesítendő tájékoztató jelzés- és táblarendszer, a közösen kezelhető turisztikai szolgáltatások mellett szó esett a szabadon választható iskolai Bejárható Magyarország Kerettantervről, valamint egy általános turisztikai törvény megalkotásának kérdéseiről is. A konferencia egyúttal lehetőséget biztosít, hogy az érintett civil szervezetek észrevételeket, javaslatokat fogalmazzanak meg a jogalkotási döntéselőkészítési folyamatok során. A rendezvényen előadást tartott Bodor Ádám, az Európai Kerékpáros Szövetség igazgatója is, aki svájci, holland és francia kerékpárturisztikai példák bemutatásán keresztül felhívta a figyelmet egy központosított koordináló szervezet alapításának szükségességére is. 
 
http://kerettanterv.ofi.hu/k1_07_egyeb/7.22_bejar_magyaro_5-8_mk.doc

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron