Facebook Instagram Youtube

Civil díjat nyertünk!

Civil díjat nyertünk!
2021.09.17
A Kerékpárosklub nyerte a legsikeresebb érdekérvényesítési projektnek járó díjat a NIOK Alapítvány - Nonprofit.hu által szervezett Civil díjátadón! A díjra a Budapesten tavaly létrehozott új kerékpársávok kezdeményezésével, az értük végzett munkával és a sávok megvédésével neveztünk be.

A díjra a Budapesten tavaly létrehozott új kerékpársávok kezdeményezésével, az értük végzett munkával és a sávok megvédésével neveztünk be.

Azért kezdeményeztük a régóta hiányzó kerékpársávok felfestését, hogy a koronavírus válságából lehetőséget teremtsünk Budapestnek egy fenntarthatóbb és egészségesebb újrakezdéshez.

A hiányos bringasáv-hálózatot összekötő új szakaszoknak hála gyerekek és idősek, férfiak és nők, korábban alig kerékpározó városrészek lakói is biciklire válthattak. Ezzel pedig egy mindenkinek élhetőbb Budapest jöhet létre.

A díj mindenkinek jár, aki tett a bringasávokért: tagjainknak, a tervezéseken és véleményezéseken dolgozó mérnökeinknek, önkénteseknek, aktivistáknak, partner civil szervezeteknek és természetesen a bringasávokat megvalósítóknak is.

Innen is gratulálni szeretnénk a többi kategória díjazott és döntős szervezeteinek, illetve a mi csoportunkban versenyző Zebrazászló mozgalomnak.

A Civil Díj program célja, hogy felhívja a figyelmet a legkiemelkedőbb civil kezdeményezésekre. A díjat alapító NIOK Alapítvány küldetése a hazai civil szektor megerősítése és az adományozás fejlesztése. A díj célja ezért az is, hogy minél többen megismerjék a szervezetek értékteremtő munkáját, és erősödjön a szervezetekbe vetett bizalom.


 

Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

Kapcsolódó hírek

Tagság kiváltása, meghosszabbítása

Hogyan lehetek tag? (új belépőknek)Hogyan hosszabbíthatom meg tagságom?

2015.11.19 |  Emese
A miniszterelnökhöz és minisztériumokhoz fordultunk a kerékpározás pénzügyi támogatásáért

Több tízezer új kerékpározó által letekert mintegy 40 millió kilométert, évi 5000 tonnával kevesebb CO2 kibocsátást, ezek hatására egészségesebb lakosságot nyerhetne Magyarország, ha nemzetközi példák alapján kerékpárokra is fix kilométerdíj illetve vállalati kerékpárvásárlási támogatás lenne elérhető. Az Aktív Magyarország kormánybiztosság támogatásával, a KPMG, a Mobilissimus és a Magyar Kerékpárosklub együttműködésében készült tanulmányunkat elküldtük Orbán Viktor miniszterelnöknek, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető, Palkovics László innovációért és technológiáért felelős, valamint Varga Mihály pénzügyminiszternek, Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárnak, Révész Máriusz kormánybiztosnak és Vitézy Dávid Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatónak. Bízunk benne, hogy hamarosan Magyarországon is elérhető lesz a kerékpározás pénzügyi támogatása.

2020.07.20 |  aron
Nevet változtatunk a könnyebb 1% támogatáshoz

A Magyar Kerékpárosklub 2017. november 22-i közgyűlésének döntésének értelmében a szervezet nevét és a tagdíjak megállapításának rendjét is megváltoztatjuk.

2017.11.23 |  aron