Facebook Instagram Youtube

Csatlakozz a Kerékpárosklub csapatához: közlekedésmérnököt keresünk!

2013.11.01
A sikeres pályázó Magyar Kerékpárosklub céljaival összhangban képviseli a Kerékpárosklubot a kerékpáros infrastruktúrafejlesztést és közlekedési létesítmények tervezését érintő kérdésekben a tervezőmérnökökkel, önkormányzatokkal, hivatalokkal és kormányzati szervekkel történő egyeztetések során. A kerékpáros infrastruktúrafejlesztést illető egyes kérdésekben különböző szempontok (tervezői szakmai szempontok, a Kerékpárosklub közlekedési munkacsoportjának véleménye, nemzetközi szakirodalom és példák valamint a magyar műszaki előírások) figyelembevételével össz
A sikeres pályázó Magyar Kerékpárosklub céljaival összhangban képviseli a Kerékpárosklubot a kerékpáros infrastruktúrafejlesztést és közlekedési létesítmények tervezését érintő kérdésekben a tervezőmérnökökkel, önkormányzatokkal, hivatalokkal és kormányzati szervekkel történő egyeztetések során.
 
 1. A kerékpáros infrastruktúrafejlesztést illető egyes kérdésekben különböző szempontok (tervezői szakmai szempontok, a Kerékpárosklub közlekedési munkacsoportjának véleménye, nemzetközi szakirodalom és példák valamint a magyar műszaki előírások) figyelembevételével összeállítja és folyamatosan fejleszti a Klub egységes koncepcióját, és az egyeztetéseken ezt képviseli. Szakmai publikációkat készít, illetve résztvesz ilyenek készítésében.
   
 2. Együttműködik a hálózatfejlesztési stratégiák, tervezési útmutatók és javaslatok kidolgozásában, pályázatok véleményezésében azon projektek esetén, melyre a Magyar Kerékpárosklub megbízást kap.
   
 3. Önkormányzatok, tervező irodák és hatóságok számára tájékoztatást ad  az Kerékpárosklub célkitűzéseiről, javaslatairól,  illetve szakmai fórumokat szervez az elnökséggel együttműködve.
   
 4. Az egyeztetésekről, javaslatokról írásos beszámolót készít a Magyar Kerékpárosklub internetes felületei számára, együttműködve a kommunikációért felelős munkatárssal.
   
 5. Koordinálja a Klub közlekedési munkacsoportjának munkáját.
 
Elvárások:
 • szakirányú végzettség
 • 2 év tervezési gyakorlat kerékpáros infrastuktúra területén
 • angol és egy másik idegennyelv középfokú ismerete
 • MS Office kiemelt szintű ismerete
 • jó szervező, kommunikációs és együttműködő képesség
 
Munkarend: A heti 40 órás munkaidő.  
 
Fényképes szakmai életrajzát és motivációs levelét a fotitkar@kerekparosklub.hu email-re várjuk 2013. december 6-ig.
 
A kiírás pdf-ben alább tölthető le:
 
 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron