Facebook Instagram Youtube

Felhívás: "Az én bringás történetem" 2014. tavaszán is

Felhívás: "Az én bringás történetem" 2014. tavaszán is
2014.04.10
Kedves Bam!-olók!A 2013-as siker után újból meghirdetjük az "Én bringás történetem" felhívást: írjátok meg nekünk kezdeti Bam! élményeiteket, és mi azt megosztjuk a Nők Lapja Café blogunkban és Facebook oldalunkon.És itt egy kis vonalvezető: néhány téma, amire kíváncsiak vagyunk:

Kedves Bam!-olók!

A 2013-as siker után újból meghirdetjük az "Én bringás történetem" felhívást: írjátok meg nekünk kezdeti Bam! élményeiteket, és mi azt megosztjuk a Nők Lapja Café blogunkban és Facebook oldalunkon.

És itt egy kis vonalvezető: néhány téma, amire kíváncsiak vagyunk:

  • Hogy hallottál legeslegelőször a Bringázz a munkába! kampányról? Hogyan csatlakoztál a kampányhoz, és mióta csinálod?
  • Milyen volt az első alkalom, mikor bringával mentél munkába? Milyen volt az út a munkába? Kollégáid hogy fogadták? 
  • Milyen más közlekedési módról váltottál át a bringára és milyen élmény volt a váltás?
  • Tudomásod szerint a te hatásodra más is elkezdett-e bringázni? (munkahelyeden, családban, baráti körben, szomszéd, stb)
  • Mielőtt elkezdtél volna bringázni a munkába, milyen gyakran használtad a bringát és mire? Pl. csak boltbajárásra, vagy hétvégi rövidebb kirándulásokra?
  • Változott-e a bringa kapcsán a te és a környezeted élete, és ha igen, hogyan?

Lehetőség szerint küldj fotót is, és írd meg, vállalod-e, hogy saját neveddel jelentessük meg a cikket, vagy inkább név nélkül.

Határidő: 2014. június 1.

Ezen az email címen várjuk a "Te bringás történeted":
kommunikacio ( kukac ) kerekparosklub (pont) hu

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron