Facebook Instagram Youtube

Havonta más városra szabva biztatunk idén a kerékpározásra

Havonta más városra szabva biztatunk idén a kerékpározásra
2021.05.11
Áprilistól októberig országos online kampánnyal, havonta pedig más-más kiemelt városra szabott – bringás bejárásra nyitott cégeknek szóló workshopokkal és a kerékpárral közlekedőknek szóló nyereményjátékokkal kísért – helyi kampányokkal igyekszünk tovább népszerűsíteni a hétköznapi bringázást 2021-ben is. Vajon melyik városból jön majd a legtöbb bringás kép? Hol lesznek leginkább bringabarátok a cégek és helyi önkormányzatok? Idén kiderül.

A járvány továbbra is velünk van, ezért idén is a hagyományostól eltérő módon népszerűsítjük a kerékpározást, Inkább bringázz! jelmondattal.

Az áprilistól októberig tartó kerékpározást népszerűsítő online kampányban lesznek nyereményjátékok, videók (meg is nézheted itt), plakátok és workshopok, de a szokásos kilométer-gyűjtögetős játék ezúttal is elmarad.

Az idei kampány egyik újítása, hogy közelebb visszük az eseményeket a hazai nagyvárosokhoz: az országos aktivitás mellett havonta más-más várost - összesen hetet - állítunk fókuszba, ahol a helyi jellegzetességeket figyelembe véve szervezzük a kampányt. Ezzel nem titkolt célunk részben az, hogy felkeltsük az egészséges versenyszellemet: melyik városban mozdul meg több bringás, honnan posztolnak több képet, hol lesznek aktívabbak a cégek és a városvezetés a hétköznapi kerékpáros közlekedés elősegítésében.

Lesz képmegosztós #hashtag-es nyereményjáték a közösségi felületeken, meghívásos workshop (tippekkel ) a bringabarát munkahellyé válni kívánó cégeknek, illetve önkormányzatoknak, valamint, ha a járványhelyzet és a körülmények megengedik, Bringásreggelik és Bebiciklizések, ahol a biztonságos városi kerékpározás tudnivalóit sajátíthatják el a résztvevők.

Áprilisban Budapesttel kezdünk, majd minden következő hónapban másik városban folytatjuk. Sorra kerül Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Szeged és Székesfehérvár, de nem feltétlenül ebben a sorrendben. A soron következő várost mindig az előző hónap végén jelentjük be.

Ezeken kívül alkalmanként ott leszünk a népszerű hétvégi bringás útvonalak mentén, ahol minden arra tekerőt emlékeztetünk: bringázni nem csak hétvégén érdemes, hanem hétköznap is.

A Bringázz a munkába! csapata a Magyar Kerékpárosklubbal, illetve annak helyi tagszervezeteivel közösen, az Aktív Magyarország támogatásával részben azokat igyekszik megszólítani, akiknek a bringázás eddig csak hobbit, sportot vagy hétvégi kikapcsolódást jelentett, részben pedig a kerékpáros munkába járásra nyitott cégeknek és vállalkozásoknak, a kerékpáros közlekedést fontosnak tartó önkormányzatoknak szeretne segítséget nyújtani ahhoz, hogy igazán kerékpárosbaráttá váljanak.

Mert kerékpárral nem csak gyorsabban, olcsóbban, egészségesebben, fenntarthatóbb módon, és jobb kedvűen, de a vírusos megfertőződés kockázatát is minimalizálva juthat el úticéljához mindenki. Szóval 2021-ben is: Inkább bringázz!


Szervező: Magyar Kerékpárosklub

Főtámogatók: Aktív Magyarország, BKK, Kruz Bike Company

Támogatók: Innovációs és Technológiai Minisztérium, stevensbikes.hu – Stevens Prémium Német Kerékpárok, Kellys, hello Bringás, MÁV-csoport, Ferencváros, Flowcycle, Magyar Természetjáró Szövetség, TeTT Studio.

Figyelem

Támogasd adód 1%-ával a Magyar Kerékpárosklub bringás fejlődésért végzett munkáját!Kapcsolódó hírek

Tervvéleményezés 2021

BudapestFővárosi Önkormányzat:BKKAktív és Mikromobilitási stratégia javaslatokBudapest KözútVIII. kerületDiószegi Sámuel utcaDunakanyarVác - Verőce EV6

2021.01.21 |  aron
Tervvéleményezés 2020

Budapesti infrastrukturális javaslatok a koronavírus kezelésére: Levél Karácsony Gergely főpolgármesternek,táblázatos lista,

2020.01.07 |  aron
Baleset-, felelősség- és lopásbiztosítás is jár Kerékpárosklub tagsághoz - itt vannak a részletek!

Kerékpárosklub tagsággal a baleset- és felelősségbiztosítás mellett már biciklilopásra is jár kártérítés az ezt választó tagjainknak. A Kerékpárosklub és a Posta Biztosító közti együttműködésnek köszönhetően többféle értékre biztosíthatjátok kerékpárotokat, az eddigiekkel megegyező áron, további választható extrákkal. Mindeközben a tagsággal több száz kedvezményt is igénybe vehettek, ha utaznátok, vásárolnátok vagy szervizelnétek. Sőt a jogsegély szolgáltatásunk is segít, ha bajba kerülnél. A bringás fejlődésért végzett munkát természetesen továbbra is támogathatjátok biztosítás nélküli tagsággal is.

2019.04.01 |  aron