Facebook Instagram Youtube

Háromrészes videósorozatban mutatjuk be, hogyan bringázz

Háromrészes videósorozatban mutatjuk be, hogyan bringázz
2021.04.26
Rengetegen szeretnének kerékpárra váltani, hogy elkerüljék a fertőzéseket, egészségesen, gyorsan, szabadon, a környezetet védve és parkolóhelyek keresésével többet nem vesződve mehessenek munkába, intézzék ügyeiket, vagy kikapcsolódjanak. Sokan pedig autót vezetve szeretnének jobban vigyázni a kerékpárral közlekedőkre. Nekik szól a Magyar Kerékpárosklub új videósorozata, amiben autós és bringás szereplőink, valamint oktatónk kerékpározással kapcsolatos tévhiteket oszlatnak, mindennapos élethelyzetek bringás megoldásához adnak tanácsokat, felhívják a figyelmet a legfontosabb szabályokra és tippeket adnak az autós – bringás – gyalogos együttműködéshez. Nézd meg a videókat és oszd meg másokkal is!

Előzetes a Facebookon.


Menned kell valahova? Inkább bringázz! De hogyan bringázz?

Készítettünk egy videósorozatot, amiben az autóval közlekedő és autófóliázással foglalkozó Péter és a mindenhová bringával járó ügyvéd, Eszter válaszol arra a kérdésre, hogyan bringázzunk a mindennapokban és hogyan vigyázhatunk egymásra autóban vagy kerékpáron ülve.

Sorozatunk szó van tévhitekről, írott és íratlan szabályokról, praktikus tudnivalókról, bemutatjuk mindennapos élethelyzetek megoldását kerékpáron.

Videóink abban segítenek, hogy te is magabiztosan bringázhass egyedül vagy a családoddal, a munkahelyedre vagy a szabadidődben, vásárolni vagy ügyeket intézni. És azt is megmutatjuk, autóból miként vigyázhatunk a védtelenebb közlekedőkre.

A sorozatot megnézheted a Bringázz a Munkába Facebook oldalán és itt a Magyar Kerékpárosklub Youtube csatornáján vagy a cikkben tovább görgetve.

A járvány miatt újraterveztük a Bringázz a Munkába! kampányunkat, és Inkább bringázz! szlogennel folytatjuk. Filmjeink mellett idén 7 magyar nagyvárosban hirdetünk nyereményjátékot, és nagyvállalatoknak, valamint önkormányzatoknak szóló workshopokat tartunk a kerékpáros munkába járásról. További részletekért kattints ide!


1. rész: Kerékpáros tévhitek

1. rész a Facebookon.

Sorozatunk első részében választ adunk a kerékpározással kapcsolatos legjellemzőbb tévhitekre.

Szó van arról, hogy léteznek-e "biciklisek és autósok", szükség van-e bringás ruhákra a kerékpározáshoz, választ adunk arra a kérdésre, hogy a kerékpár sport- vagy közlekedési eszköz-e.

Azt is megtudhatod a videóból, hogy tényleg veszélyes-e kerékpározni.


2. rész: Autós – bringás – gyalogos együttműködés

2. rész a Facebookon.

Sorozatunk második részében azt mutatjuk meg, hogyan közlekedhetünk együtt biztonságosan az utakon, mire figyeljünk, ha éppen autót vezetünk vagy kerékpárra ülünk. A videóban szó van a szabályokról, de olyan hasznos tanácsokat is nyújtunk, amik nem szerepelnek a KRESZ-ben.

Felsoroljuk a kötelező kerékpáros felszereléseket, felhívjuk a figyelmet a gyengébb közlekedők védelmére akár autózunk, akár bringázunk.

Autós szereplőnk elmondja, miért előzi minimum 1 méteres oldaltávolsággal a kerékpározókat.

Megmutatjuk hogyan helyezkedjünk el biciklivel az úttesten, miként előzzünk meg álló kocsisort és hogyan használjuk a kerékpározható buszsávot, valamint az autóval egyirányú, de bringával kétirányú utcát.

Azt is megtudhatod, hova nézzünk a beláthatatlan kereszteződésekben és ajtónyitás előtt, mi az a holttér, és miért ne álljunk ott meg bringával.


3. rész: Mindennapos élethelyzetek

3. rész a Facebookon.

Sorozatunk utolsó részében olyan mindennapi helyzeteket mutatunk meg, amikről talán nem gondoltad volna, hogy kerékpárral is meg lehet oldani.

A videóban szó van a munkába bringázásról, a gyerekekkel iskolába, óvodába kerékpározásról és a biciklis bevásárlásról is.

Arra is kitérünk, hogyan ingázhatunk autó nélkül, és miként lakatoljuk le a biciklinket az állomáson.


Nincsenek autósok és bringások! 

Extra rész a Facebookon.

Hisszük, hogy nincsenek autósok és bringások. Emberek vannak, akik el szeretnének jutni valahova és ehhez az éppen kézenfekvő eszközt választják. Szerencsére egyre többen inkább bringáznak - ami nem csak nekik, hanem a környezetüknek is jó – és egyre többen egyszer így, máskor másik eszközzel közlekednek. Ezért nincs értelme felcímkézni őket, hiszen mindannyian emberek vagyunk.

Meg kell viszont tanulnunk együtt közlekedni, megismerni egymás szempontjait. Erre hívja fel a figyelmet befejező epizódunk is.

Még több hasznos tipp érdekelne?

Hasznos bringás tanácsok, szabályok, tudnivalók gyűjteménye írásban is elérhető a Kerékpárosklub Kisokosában.

Már bringázol?

Segíts másoknak elindulni! Oszd meg ezt a cikket, valamelyik videót vagy a Kisokosunkat!

Figyelem

Támogasd adód 1%-ával a Magyar Kerékpárosklub bringás fejlődésért végzett munkáját!


Így készült

A sorozatnak amelyik jelenetét csak tudtuk kerékpáron vettük fel, amihez egy teherbicikli volt segítségünkre:A kampányról


A rendhagyó Bringázz a munkába! kampányt a Magyar Kerékpárosklub szervezi, az Innovációs és Technológiai Minisztérium – mint a védjegyoltalom jogosultja – hozzájárulásával és az Aktív Magyarország anyagi támogatásával.

Főtámogatók:

BKK - Budapesti Közlekedési Központ, Kruz Bike Company

Támogatók:

Stevens Prémium Német Kerékpárok, Hello bringás, Csepel, Cross, Kellys, Merida, Gepida, Neuzer, Magyarországi Református Egyház, Flowcycle, Máv – Start, Ferencváros.
A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy minél többen, minél kényelmesebben kerékpározhassanak.
Támogasd munkánkat adód 1%-ával és tagsági akciónkban, melyben garantált ajándék és 107 nyeremény vár!


Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

Kapcsolódó hírek

Tervvéleményezés 2021

BudapestFővárosi Önkormányzat:BKKAktív és Mikromobilitási stratégia javaslatokBudapest KözútVIII. kerületDiószegi Sámuel utcaDunakanyarVác - Verőce EV6

2021.01.21 |  aron
Tervvéleményezés 2020

Budapesti infrastrukturális javaslatok a koronavírus kezelésére: Levél Karácsony Gergely főpolgármesternek,táblázatos lista,

2020.01.07 |  aron
Baleset-, felelősség- és lopásbiztosítás is jár Kerékpárosklub tagsághoz - itt vannak a részletek!

Kerékpárosklub tagsággal a baleset- és felelősségbiztosítás mellett már biciklilopásra is jár kártérítés az ezt választó tagjainknak. A Kerékpárosklub és a Posta Biztosító közti együttműködésnek köszönhetően többféle értékre biztosíthatjátok kerékpárotokat, az eddigiekkel megegyező áron, további választható extrákkal. Mindeközben a tagsággal több száz kedvezményt is igénybe vehettek, ha utaznátok, vásárolnátok vagy szervizelnétek. Sőt a jogsegély szolgáltatásunk is segít, ha bajba kerülnél. A bringás fejlődésért végzett munkát természetesen továbbra is támogathatjátok biztosítás nélküli tagsággal is.

2019.04.01 |  aron