Facebook Instagram Youtube

Hírek: szemléletformálás

Szeptember 9-én bringás reggelivel és uzsonnával várunk az ország 40 pontján
A Magyar Kerékpárosklub önkénteseivel, területi szervezeteivel és partnereivel közösen az egész országban reggelivel és uzsonnával várja a biciklivel közlekedőket!
2020.09.08 |  aron
A kerékpározás 7 fő előnyét bemutató kampányt indítottunk
Ha menned kell valahova, inkább bringázz! – olvasható a plakátokon, melyek kihelyezésével a Magyar Kerékpárosklub rendhagyó Bringázz a Munkába kampányának új epizódja indult el Budapesten. A BKK megállóiban a „miért?” kérdésre is választ adnak: biciklin könnyebb tartani a távolságot, nem kell dugóban ülni és parkolóhelyet keresni, az immunrendszert mellett a szívet is erősíti, a város levegőjével is jót tesz és még a kedvünk is jobb lesz tőle. A 13 éve zajló, a koronavírus miatt újratervezett Bringázz a Munkába kampányban először kórházak és szociális intézmények dolgozói kaptak bicikliket, az új szakaszban online és BKK megállókban népszerűsítik a kerékpározást.
2020.06.02 |  aron
Ilyen volt az első Autómentes Augusztus
A Műanyagmentes Július sikerétől fellelkesülve tagjaink javaslatára meghirdettük az első Autómentes Augusztus kihívást. Nem tudtuk, mire számítsunk, de igyekeztünk hasznos tippeket adni a hétköznapi vagy nyaralós autómentességhez. Kicsit féltünk is attól, hogy nyaralás közben sokan nehezen teszik majd le az autót. De rájöttünk, az augusztus megfelelő alkalom lehet új gyakorlatok, így akár az autómentesség kipróbálására is. Nem voltak nagy elvárásaink, minden nem autóval megtett utazásnak örültünk. A kezdeményezés iránt meglepően sokan érdeklődtek. Összegyűjtöttünk pár nyilvános posztot az #automentesaugusztus hashtag alatt, és megmutatjuk, milyen sokan csatlakoztak vagy beszéltek a kihívásról. Legyen jövőre is?
2019.09.11 |  aron
Mi gátolja a döntéshozókat a kerékpározás fejlesztésében?
A fenti kérdésre kereste a választ több tucat önkormányzati dolgozó és városvezető részvételével megtartott előadásában a Kerékpárosklub elnöke, a kerékpározás előnyeit és a kerékpáros beruházások sikertelenségének okait is elemezve. Nem az ma a baj, hogy kevesen akarnak vagy tudnak kerékpározni, hanem az, hogy kevesen mernek – mondta Kürti Gábor, a megoldás érdekében a Kerékpárosklub szakmai együttműködését ajánlotta.
2019.12.14 |  aron
Konfliktust generáló kerékpáros infrastruktúra és kialakítások
Miért alakulnak ki a közlekedési konfliktusok, ezek mennyiben köszönhetőek az infrastruktúrának és az épített környezetnek? Ezekre a kérdésekre adott választ a Kerékpárosklub elnöke a III. Magyar Közlekedési Konferencián Egerben, ahol tervezők és döntéshozók előtt hívta fel a figyelmet a tervezőasztalon jónak tűnő megoldások és az emberi tényezők közt feszülő ellentétekből következő szabálytalanságokra és konfliktusok elkerülésének fontosságára.
2019.12.05 |  aron
Itt vannak Budapest, Szeged, Székesfehérvár, Debrecen és Győr 2019-es Bringázz a Munkába hőtérképei
Merre tekertek a 2019 tavaszi és őszi Bringázz a Munkába! kampány résztvevői a játék 5 legbiciklisebb városában? A játékhoz használt Bike Citizens alkalmazásban rögzített utazásokat anonim módon összesítve kiderül, mik voltak a legnépszerűbb útvonalak. Érdemes összehasonlítani a korábbi térképekkel, népszerűbbé váltak-e egyes útvonalak, vagy inkább elkerülnek-e korábban sokat használt utakat a munkába bringázók?
2019.11.19 |  aron