Facebook Instagram Youtube

Improvizáltunk egy BAM! nyereményosztót

Improvizáltunk egy BAM! nyereményosztót
2012.11.19
A Magyar Kerékpárosklub 2012. november 18-én rendezte meg az őszi „BAM! Bringázz a Munkába” kampány díjkiosztó záróeseményét az IMPRÓ-ban. A díjkiosztó esemény nem szokványos körülmények között került megrendezésre:

A Magyar Kerékpárosklub 2012. november 18-én rendezte meg az őszi „BAM! Bringázz a Munkába” kampány díjkiosztó záróeseményét az IMPRÓ-ban.

 

A díjkiosztó esemény nem szokványos körülmények között került megrendezésre:

  • A helyszínen, a budapesti Ó utcában a parkoló gépkocsik megszokott látványa helyett parkoló kerékpárok sorai fogadták az odaérkezőket.  
  • Nemcsak a nyeremények kerültek átadásra. A Momentán Társulat a közönség aktív közreműködésével egy interaktív, improvizációs színházi műsor keretében egy bringás road-movie-t forgatott.
  • Az összes jelenlévő között egy értékes bringás festmény is kisorsolásra került Debreczeny Zoltán festőművész felajánlásával.
  • A 17.30-kor kezdődő sajtótájékoztatón László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke ismertette a sajtó képviselőivel a kampány eredményeit és a Kerékpárosklub jövőre vonatkozó terveit.

Az eseményt 3 BAM! nagykövetünk celebrálta:

  • Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
  • Hajós András, előadóművész
  • Scherer Péter, színművész 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron