Facebook Instagram Youtube

Jelenlegi és volt tagjaink motivációi

Jelenlegi és volt tagjaink motivációi
2013.03.13
2012 őszén megkérdeztünk titeket, mi motivál benneteket abban, hogy belépjetek a Magyar Kerékpárosklubba. Illetve, ha megszüntetitek klubtagságotokat, vajon miért teszitek. Az eredményekből az látszik, hogy jelenlegi és volt tagjainkat egyaránt a kerékpáros ügy támogatása vonzotta elsősorban a klubba. Köszönjük, hogy segítetek minket közös célunk elérésében!

2012 őszén megkérdeztünk titeket, mi motivál benneteket abban, hogy belépjetek a Magyar Kerékpárosklubba. Illetve, ha megszüntetitek klubtagságotokat, vajon miért teszitek. Az eredményekből az látszik, hogy jelenlegi és volt tagjainkat egyaránt a kerékpáros ügy támogatása vonzotta elsősorban a klubba. Köszönjük, hogy segítetek minket közös célunk elérésében!

A jelenlegi tagok döntő hányada meg akarja majd hosszabbítani a tagságát. A volt tagok sem konkrét ok, hanem inkább egyfajta „közömbösség” miatt nem hosszabbítottak – de itt sem szabad arról megfeledkezni, hogy a kérdőívet azok töltötték ki, akik még mindig legalább ennyire fontosnak érzik a Kerékpárosklubot.
 
A volt tagok elsősorban a klub nyitottabb működésének hatására újítnák meg tagságukat.
 

 

A belépés motivációi

A belépésről történő döntésnél egyértelműen a kerékpáros ügy támogatása volt a legfontosabb tényező, és viszonylag nagy súllyal befolyásolták a döntést a tagsággal járó biztosítások is. Közepesen vonzó a közösség, illetve a vasúti kedvezmény. A boltokban, szolgáltatóknál kapható kedvezmények estek latba a legkisebb súllyal.
 

A kilépés motivációi

A volt tagok kilépésekor egyik vizsgált tényező sem bizonyult perdöntőnek, a feltárt adatok inkább egyfajta érdektelenséget jeleznek. A volt tagok esetében elsősorban a Kerékpárosklub nyitottabb működése hatna a tagság megújításának irányába. A jobban fejlődő kerékpáros infrastruktúra, a klub jobb szolgáltatásai és a kedvezőbb anyagi helyzet közel azonos mértékben hatnának az újbóli belépésre. A válaszadók között meglepően magas a jelenleg külföldön élők – és tagságukat emiatt szüneteltetők – aránya.
 
A kutatás részletes elemzése alább letölthető.
 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron