Facebook Instagram Youtube

Kerékpáros turisztikai fejlesztések a Tisza-tónál (x)

Kerékpáros turisztikai fejlesztések a Tisza-tónál (x)
2015.11.02
Cimkék: Érdeklődőknek
A Tisza-tónál létesül Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma, mely 2016 tavaszától különleges szolgáltatásokkal fogadja majd a kerékpárral túrázókat.
A Tisza-tónál létesül Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma, mely 2016 tavaszától különleges szolgáltatásokkal fogadja majd a kerékpárral túrázókat.
 
Különleges szolgáltató központ létesül a biciklivel túrázóknak 

Az Európai Unió 100 százalékos támogatásával épül meg Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma. A fejlesztés részeként 1,3 km kerékpárút is megépül, összekapcsolva az EuroVelo11 nemzetközi kerékpárút északi és déli végpontjait, így mintegy 160 km egybefüggő turisztikai kerékpárút-hálózatot használhatnak a bringás turisták.
 
A Tiszafüreden megépülő háromszintes kerékpáros centrum várhatóan 2016 tavaszától számtalan új szolgáltatással (pl. mobil szerviz, sisakkamera kölcsönzés, MP4 GPS-es túravezetés) fogadja majd a bringásokat.  
 

 
A Tisza-tó a világörökség része 

Természeti értékeivel, varázslatos vízi világával különleges látnivalót nyújt a turistáknak a parton és a tavon egyaránt. Romantikus kikapcsolódás és vadregényes túrák várnak azokra, akik felkeresik Kelet-Magyarország legnagyobb összefüggő vízfelületét, a Tisza-tavat.
 
A Tisza-tónál másfél évtizeddel ezelőtt kezdődtek meg a helyi természeti értékek méltó bemutatását lehetővé tevő fejlesztések. 2006-ban alapították meg a térség legnagyobb turisztikai szolgáltatói a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesületet. Ennek égisze alatt rövidesen létrejött a Tisza-tavi Túraközpont Hálózat, amely a színvonalas gyalogos, kerékpáros és vízi túrák szervezője. Az épülő centrum is erősíti a térség azon törekvését, hogy a Tisza-tó legyen az európai síkvidéki kerékpározás központja. E cél elérése érdekében ezért az egyesület tovább dolgozik a Tisza-tó - Hortobágy közötti kerékpárút megvalósításán. 
 
A tó körüli kerékpározáshoz a tavat határoló árvízvédelmi töltések szolgálnak természetes kilátóként, így kínálva tökéletes panorámát. A parti településeken pedig ízletes halételek és a térség hagyományait, értékeit megjelenítő bemutatóhelyek várják a vendégeket.
 
 
Ha leszáll a kerékpárról, üljön kishajóba, csónakba vagy kenuba, s fedezze fel a Tisza-tó állat- és növényfajokban páratlanul gazdag élővilágát, gyönyörködjön az elbűvölő szépségű tájban. Figyelje meg a zsákmányukra vadászó gémeket, a harsány színekben pompázó jégmadarat, kapcsolódjon ki a végeláthatatlan sulyommezők látványával.
 
Fedezze fel a Tisza-tó különleges természeti szépségét!
 
(HIRDETÉS)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron