Facebook Instagram Youtube

Kerékpárosklub túranaptár 2018

Kerékpárosklub túranaptár 2018
2018.05.25
2018-as túráinkA változatos nehézségű útvonalakon mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabbat.  

2018-as túráink

A változatos nehézségű útvonalakon mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabbat.  

 

2018. május 13.: A Mocsárosdűlő felfedezése biciklivel

Óbuda egyik kevésbé ismert zöld szigetét járjuk be kerékpáron. 

Részletek itt.

2018. június 16.: Kisoroszi kikapcsolódás (kétnapos, kempingezéssel)

Ingyenes, kétnapos kirándulás a Szentendrei-sziget északi csücskére, ahol sátrazunk, bográcsozunk, csillagokat nézünk, Dunában úszunk.

Részletek itt.

2018. szeptember 15.: Ráckevei túra

Családbarát bringatúra a Csepel-szigeten, az általunk kijelölt Összetekerünk túraútvonal mentén.

Részletek itt.

2018. szeptember 23.: Bringatúra Kamaraerdőbe

Ingyenes túra a leendő Budapest-Balaton kerékpárút nyomvonalán, hamarosan beépítésre kerülő zöld oázisokat is érintve a Budapest Zöldutakkal közös szervezésben.

Részletek itt.

Pontos túrakiírás és jelentkezés indulás előtt legkésőbb 3 héttel.
Itt tudsz érdeklődni: tura@kerekparosklub.hu.
 

Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Add nekünk adód 1%-át. Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

 

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron