Facebook Instagram Youtube

Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvány már Burgenlandban is előnyt jelent !

Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvány már Burgenlandban is előnyt jelent !
2013.05.28
A Magyar Kerékpárosklub és a Burgenland Tourismus a margitszigeti Holdudvarban tartott sajtóreggelijén jelentette be, hogy 2013 tavaszától elindítja hosszútávú, kölcsönös előnyöket nyújtó együttműködését. A Burgenland Tourismus a Magyar Kerékpárosklubban igazi partnerre lelt, hiszen Magyarországon a Kerékpárosklub a legnagyobb tömegbázissal bíró szakmai érdekképviseleti szervezet.
A Magyar Kerékpárosklub és a Burgenland Tourismus a margitszigeti Holdudvarban tartott sajtóreggelijén jelentette be, hogy 2013 tavaszától elindítja hosszútávú, kölcsönös előnyöket nyújtó együttműködését.
 
A Burgenland Tourismus a Magyar Kerékpárosklubban igazi partnerre lelt, hiszen Magyarországon a Kerékpárosklub a legnagyobb tömegbázissal bíró szakmai érdekképviseleti szervezet. Nagy rálátása van a kerékpározással, és a kerékpáros turizmussal kapcsolatos magyarországi trendekre,  elvárásokra, fejleményekre, amivel partnere, a Burgenland Tourismus segítségére lehet.
 
A Burgenland Tourismus a Magyarországhoz legközelebb eső osztrák tartomány, Burgenland turizmusának, és annak kerékpáros ágának népszerűsítéséért dolgozó szervezet. Burgenland valóban vonzó úticél kerékpáros turisták számára, hiszen mintegy 2.500 km kitűnően kijelölt kerékpárúthálózattal rendelkezik, melyre Magyarországról is  könnyen rá lehet csatlakozni.
 
A Magyar Kerékpárosklub és a Burgenland Tourismus együttműködésének első lépései a következőek: 
 
1. A Kerékpárosklub tagjai Magyarországon kívül elsőként Ausztriában, azon belül is Burgenlandban érvényesíthetik tagkártyás kedvezményüket. Burgenlandban szállásadók sora kínál 10% kedvezményt.
( A már meglévő magyarországi és az új burgenlandi kedvezményadó helyekről itt tudhatsz meg többet )
 
2. A Burgenland Tourismus csatlakozott a Bringázz a munkába! kampány támogatói közé is. Az április 22 és május 25 között tartó kampány teljesítői között kisorsolásra kerül 45 db Magyar Kerékpárosklub tagsági igazolvány a Burgenland Tourismus felajánlásával.
(A kampány támogatóiról itt olvashatsz többet )
 
Fotók a sajtóreggeliről
 
Klaus Sommer, a peiso.communications ügyvezetője köszöntőbeszédet tart
 
 
Michaela Fischbach, a Burgenland Tourismus – magyar piacért felelős munkatársa mutatja be Burgenland legújabb kerékpárosturisztikai fejlesztéseit
 
László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke bejelenti a Kerékpárosklub és a Burgenland Tourismus együttműködését
 
A beszédek alatt mindenféle finomságokat lehetett megkóstolni
 
László János egy velocipédet próbál éppen ki
 
A szervezők (balról jobbra): Klaus Sommer, Győriványi Bálint, Dormán Emese, László János, Michaela Fischbach

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron