Facebook Instagram Youtube

MK Híradó - 2008. 26. hét

2008.06.25
Mi történt az utolsó hetekben? Június 7-i közgyűlésen új tisztségviselőket választott az MK tagság. 6000-en regisztráltak a Kerékpárral a munkába kampányra (KAMBA). Záróeseményről itt. Továbbiakban EU pályázati forrásából az MK vezetésével és a Minisztérium együttműködésével folytatódik. (0. perc)

Mi történt az utolsó hetekben?

  • Június 7-i közgyűlésen új tisztségviselőket választott az MK tagság.
  • 6000-en regisztráltak a Kerékpárral a munkába kampányra (KAMBA). Záróeseményről itt. Továbbiakban EU pályázati forrásából az MK vezetésével és a Minisztérium együttműködésével folytatódik. (0. perc)
  • Az MK aktivistái segítettek a gödi kerékpárút rendezésében, az önkormányzat kijavította a kátyúkat. Nagyon köszönjük! (1. p.)
  • Megalakult a dél-pesti és a kelet-pesti területi szervezet.(2. p.)
  • Egyirányú utcák megnyitásának kísérlete Budapesten (Fővárosi Önkormányzat az MK-val egyeztetve). Szakmai anyag itt. (2. p.)
  • Kedvezményes kerékpáros jegy vásárlása már lehetséges kalauztól is a vonaton, Interneten sajnos még nem. (4. p.)
  • Térképezzük fel együtt a hazai kerékpáros infrastruktúrát!
  • Médiaunió - jelöld a kerékpározás népszerűsítését! (6. p.)
  • Nyílt levél Szabó Pál KHE miniszternek, hogy továbbra is legyen kerékpáros ügyekkel foglalkozó kormányzati felelős (Bodor Ádám volt a miniszteri biztos, szerződését nem hosszabbították meg). (7. p.)
  • Egyéb: Válaszlevél a BKV-tól (8. p.), Millenáris juniális volt, Lobbi a Fidesznél (9. p.) és a kerékpárgyártóknál (10. p.), érdi kerékpárutak tervezésében egyeztetés (11. p.). Lehet, hogy bővül a biztosítási szolgáltatás? (12. p.), Sajtó (MTV, Lánchíd rádió, stb)
További részletek, a mostani teljes 13 perces MK Híradó hallgatható .mp3 (3 MB) formátumban. (Felül a hanganyagon belüli kezdések ideje) Az MK-ban folyamatos a munka a magyarországi kerékpározás feltételeinek javításáért. Az MK ügyeket egy MK Google naptárba kezdük dokumentálni (a naptár a mai napon született). Utolsó MK Híradó itt. Holnap, 25-én, szerdán 18 órakor nyílt ülés a Millin az MK jövőbeli népszerűsítési kampányairól. Hallgassátok meg Németh Ders ismertetőjét a projektekről .amr (2 MB) és .mp3 (5 MB) formátumban. (A hanganyag 21 perces, a kezdések : LifeCycle 1. perc, CO2MMERCE 3. p., ACTIVE ACCESS 8.p., Leapfrogging on the bike: The chance for CEE countries 11.p., Agyváltót a fejekbe? & Jogosítványért biciklit! 15.p., Bringázni jó! 19.p.). A projektekről röviden itt olvasható. Gyertek szerdán minél többen a Millire! (XIV. ker, Szabó József u. 3) Lépj be a Magyar Kerékpárosklubba! Ez az a civil szakmai szervet, amely az érdekeid képviseli! Emellett több szolgáltatás (pl. biztosítás, Euro Discount Club, MK-partner és Hunbike kedvezmények) előnyeit is élvezheted! Látogasd rendszeresen: www.kerekparosklub.hu