Facebook Instagram Youtube

Napfényes nyaralás: Biciklizés Burgenlandba, Ausztria napsütötte részére!

Napfényes nyaralás: Biciklizés Burgenlandba, Ausztria napsütötte részére!
2013.05.29
Cimkék: Érdeklődőknek
 Burgenland sportolási lehetőségek gazdag tárházát kínálja minden mozgásra éhező számára. Az elmúlt évek során a legfiatalabb osztrák tartomány, Ausztria vezető kerékpár desztinációjává lépett elő.
 
Burgenland sportolási lehetőségek gazdag tárházát kínálja minden mozgásra éhező számára. Az elmúlt évek során a legfiatalabb osztrák tartomány, Ausztria vezető kerékpár desztinációjává lépett elő. A Burgenland Tourismus és a Magyar Kerékpárosklub mai napon kezdődő együttműködésének a célja az, hogy az egykori Várvidék  kíválóan kitáblázott, összesen 2.500 kilométer hosszú kerékpárút-hálózatát – a kellemes családi túrakörtől a kihívásnak számító hegyikerékpár-útvonalig -  Magyarországon még jobban népszerűsítse. 
 
 
(Budapest / 2013. május 24.) - Burgenlandban nemcsak a kiválóan kiépített kerékpár-hardver bír nagy hatással. Sokkal inkább az aktuális szoftver az, ami a kerékpár-rajongók szívét megdobogtatja. A vonzó kínálat, sok újdonsággal – a GPS-túráktól az E-Bike-kölcsönzőkön, segway-túrákon, saját biciklis szálláshelyeken és éttermi tekerős – menükön keresztül vezetett kerekező túrákat is magába foglal. 
 
Burgenland a Fertő-tó környékéről le egészen Dél-Burgenlandig kínál biciklisbarát szálláslehetőségeket. Ezek a helyek azzal csalogatnak, hogy Burgenlandot a drótszamár nyergéből fedezzük fel és élvezzük ki a különböző régiók előnyeit. 
 
Különösen kedvelt a 138 kilométer hosszú Fertő tavi kerékpárút, amely újabban a „felfedező túrának“ köszönhetően a Duna menti kerékpárúttal is összeköttetésben áll. A hegyi kerékpárosok a Rozália, az Írott-kő és a Vashegy meredek szakaszain tombolhatják ki magukat. Aki pedig egy kicsit nyugisabbra akarja venni a figurát, akár e-biciklire is pattanhat, mert Burgenlandban ez ugyanúgy “menőnek” számít. 
 
EU Regio-vonatokkal kényelmesen Burgenlandba
Környezettudatos utazás vasúton
 
Az egyre erősődő öko- és kerékpáros turizmus kiszolgálása fontos feladat. Vasúton kényelmes és kedvező áron juthat el az EURegio-vonatokkal Szombathely és Szentgotthárd állomásokon át Dél-Burgenlandba, valamint a Sopronból és Budapest-Győr vonal(ak)on keresztül Észak-Burgenlandba. Ezekre a vonatokra kedvezményes menetdíjak érvényesek. A menetrendben kerékpárjelzéssel feltüntetett vonatokon a kerékpár szállítása ingyenes. A 6 és 14 éves kor közötti gyermekek féláron utaznak.
 
Határon átlépő kerékpározás: Fertő tavi kerékpárút az ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club) az Általános Német Kerékpár Klub, 5 csillaggal kitüntetett útja!
 
Az UNESCO Fertőtáj Világörökség a régió minden bizonnyal legismertebb és ennél fogva legforgalmasabb kerékpáros útja. A határon átlépő Fertő tavi kerékpárút mindösszesen 135 km hosszú, osztrák és magyar oldalon halad a Fertő-tó körül, a Fertőzug, a Fertő-Fertőzug iletve a Fertő-Hanság nemzeti parkok területeit érintve. A szakaszon számos tervezett pihenőhely található és a „csúcs“ kitáblázottságnak köszönhetően egyszerűen nem lehet a helyes utat nem megtalálni. A Fertő tavi kerékpárút magyar szakasza 38 km hosszú és az érdeklődő kerékpárosoknak számos kulturális élményt kínál.
 
B57 „Weinidylle“ kerékpárút
Kis területű szőlőskertek és romantikus pincesorok a védjegyei a „Weinidylle“ (bor-idill) kerékpárútnak, amely a magyar határ mentén halad és azon túl is folytatódik. Az összesen 121 km hosszúságból, 60 km esik a magyar oldalra. Borkedvelők népszerű úticélja Ausztria legkisebb borvidéke. 
 
Hármashatár kerékpárútvonal
Az új, három országot átszelő kerékpárút Burgenland legdélibb csücskében található, Ausztriát, Magyarországot valamint Szlovéniát köti össze. A Rába-Őrség-Goričko Natúrparkon áthaladó 80 kilométeres szakaszon kultúrák, tájak és ízek változatos kínálatával ismerkedhet meg a látogató (www.naturparkraab.at). 
 
 
Kerékpárkölcsönzés a Fertő-tó régióban
 
Kerékpárkölcsönzők a Fertő-tó körül minden településen találhatóak
http://www.neusiedlersee.com/de/themen/sport/rad/service/Fahrradverleih/ 
 
next bike: csak egy hívás & indulás!
nextbike: a bicajod a sarkon – csak egy hívás & indulás
A Fertő-tó körül a hét minden napján, a nap 24 órájában 3 sebességes nyilvánosan kölcsönözhető kerékpárok (nextbike) állnak az Ön rendelkezésére. A nextbike-ok számos régióban egy egyszeri regisztrációt követően már egyszerűen a mobilról is kölcsönözhetők. Így is megy! Nextbike kölcsönözhető már App, QR-Code vagy SMS segítségével. Kölcsönzők a Fertő-tó körül találhatók. www.nextbike.at 
 
GPS-szel biztosan a célig
Napra kész részletes tájékoztatás: www.burgenland.info/tourenguide 
Tervezze kerékpáros túráját a Burgenland Tourismus interaktív túravezetőjével. Útleírások, képek, magassági profilok és úthosszok megadása mellett, tervezett útvonalát PDF vagy GPS-Track formátumban is letöltheti. 
 
ÚJDONSÁG! Felfedező túra
 
„Szél, bor és víz“ a mottója a közel 97 km hosszú Felfedező Biciklitúrának, amely a Duna mentén illatozó szőlőskertek mentén haladva a Fertő-tó nádborította partjáig tart. A kellemesen egyenletes út mentén található számos betérő a víz és bor mellett igazi finomságokat kínál.
 
Kerekezés óriások társaságában
 
Téved, aki azt gondolja veszélyes útitársaktól kell tartania – a nagy szélkerekekről van szó, melyek ámulatba ejtik az embert. Százával szegélyezik az utat és békésen állnak a Pándorfalui fennsík messzi tájain. Az 51 kilométer hosszú szél kerékpárúton biztonságban haladnak a kerékpárosok az „óriások“ között, s az ember csak remélni tudja, hogy a tekerést egy kis hátszél édesíti...
 
E-biciklizés Burgenlandban
 
Az e-biking világszerte felfelé ível. Burgenlandban már egész sora található az „e-bike és solar-töltőállomás üzemeltetőknek, ahol a bicajosok sokszor még ingyen is „tankolhatnak“ áramot. A Fertő-tó is alaposan felkészült az e-bikerek fogadására. Pomogytól Fraknóig 23 töltőállomás található, így aztán semmi sem állhat egy gondtalan kerékpártúra útjába. A Dél-Burgenland olyan szünidős Paradicsom, amely magát, 800 km kitáblázott kerékpáros túraútvonalával, a kerekezőkhöz igazított szolgáltatásokkal, a változatos természeti- és kulturális kínálatával, gasztronómiai tartalmával és a szőlőshegy lábánál álló formatervezett nyaralótól az ötcsillagos szállodáig terjedő szálláslehetőségeivel mutatja be. Egy valamint több napos csomagokat kínálnak szállással. Újdonság a csomagban: 
Természeti élmények – vezetett E-Bike túrák a Lapincs völgyében és Felsőőrön. Az útmentén álló mennyei élményt nyújtó szálláshelyek pihenésre vagy egyszerű betérésre egyaránt alkalmasak. A 18 kölcsönzőben több mint 130 e-bicikli áll készen Oberwart, Güssing und Jennersdorf körzeteiben, hogy a bicikliseket Dél-Burgenlandon keresztül vigye.
 
Az e-bicikli utak királynője! 
 
2013. október 27-ig minden vasárnap foglalható:
6 nap alatt a biciklis hölgyeknek és uraknak három natúrpark, kiemelt éttermek, borozók, szőlőskertek, patak- és folyóvidékek valamint a tartomány további messze legjobb vendéglátóhelyeinekmegismerésére nyílik lehetősége. A szállodák közötti csomagmozgatásról a Fox Tours Utazási Iroda és a Felsőőr Kölcsönzőállomás gondoskodnak. 
 
Természeti élmények vezetéssel a Lapincs völgyében és Felsőőrön
A délburgenlandi-stájer tartományi határ mentén húzódó Felső- és Középső Lapincs, az Ausztria szerte utolsó, messzemenőkig természetközeli állapotban megőrzött, kacskaringós folyású, láperdőkkel és tartós rétekkel szegélyezett folyószakaszok közé tartozik. A vezetett természeti túrák 2013. október 26-ig minden szombaton 14 órakor kezdődnek. 
 
Az "ÉLETMEGŐRZŐ-ÚT"
Álom és valóság inspiráló kombinációja - 15 állomás, ahol olvasni, pihenni, kikapcsolni, elgondolkodni és ámulatba esni is lehet, egy közel 35 km hosszú körúton – ideális egy Felsőőrtől/Felsőőrig tartó e-bicikli túra erejéig.
 
Új! Túra a modern Segway-jel
Gyorsan és könnyen meg lehet tanulni, hogy hogyan kell egy Segway-t vezetni, sok örömöt okoz és könnyen  lehet vele haladni a városon úgy mint a vidéken át, és a legjobb az, hogy környezetbarát. Faradság, izzadás, stressz nélkül lehet haladni, úgy mintha „éjjel kerekek nőtek volna a lábuk helyére.”
A Segway odavisz Önöket ahova akarják. Teste érezhetően feltöldödik energiával!!
 
Mi az a Segway?
Egy Segway egy olyan eszköz amivel állva lehet két kereken haladni. Egy Segway tartozékai: két kerék, egy merev lap amin állni lehet és egy kormányrúd. Az irányítás súlyáthelyezéssel működik. Előrehajolással lehet elindítani és ha visszaállunk a kiindulási helyzetbe akkor pedig meg lehet állítani az eszközt. 2 lóerős elektromotorral akár 20 km/h sebességgel is lehet haladni. A Segwayeket lehet órákra bérelni, de vezetett túrákra is bérelhetőek.
Kombinált szórakozási lehetőség: Segway és Hajtány
A kombinációs csomagjaink egy elfelejthetetlen élményt nyújtanak azoknak akik aktívan és sportosan szeretnék tölteni szabadságidejüket.Délelőtt egy 1-2 órás Segway-túrával kezdhetik a napot és délután a hajtányokkal egy kényelmes kiránduláson vehetnek részt kisebb szünetekkel és ízletes ételekkel az állomásokon.Kombinációs jegyeink tartalmazzák az „Almchips-et” a „magazin” állomás vagy kávét és süteményt a „pályaudvari pékségben”.
sonnenland segwaytour, Karl Goldmark-Gasse 4, A-7301 Deutschkreutz
Tel: +43 (0) 2613/80100
info@draisinentour.at              www.segwaytour.at
 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron