Facebook Instagram Youtube

Razzia: együttműködés a rendőrséggel. De büntetés helyett: lámpa!

Razzia: együttműködés a rendőrséggel. De büntetés helyett: lámpa!
2012.10.09
A BRFK-val együttműködve a Kerékpárosklub lámpákat osztott Budapest 2 kerékpáros csomópontjában 2012. október 10-én este: a Gellért téren és az Újpest Városkapunál.

A BRFK-val együttműködve a Kerékpárosklub lámpákat osztott Budapest 2 kerékpáros csomópontjában 2012. október 10-én este: a Gellért téren és az Újpest Városkapunál.

A rendőrök igazoltatták a kivilágítatlan kerékpárral közlekedőket, ám büntetés helyett aktivistáink ingyenesen lámpákat szereltek fel nekik.

Ezzel az akcióval a Kerékpárosklub ismételten fel kívánta hívni a figyelmet a világítás fontosságára.

A szabályosan közlekedőket is jutalmazták, ők megkapták a Kerékpáros Kisokos kiadvány nyomtatott verzióját. Ebben hasznos információkat és tanácsokat olvashatnak öltözködéssel, lakatolással, kerékpárvásárlással és -karbantartással, a kerékpáros kresszel és a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban.

A lámpákat az INTERSPORT biztosította.

További információ:
kommunikacio (kukac) kerekparosklub.hu 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron