Facebook Instagram Youtube

Tandem rekordkísérlet - a Kézenfogva Alapítvány szervezésében

Tandem rekordkísérlet - a Kézenfogva Alapítvány szervezésében
2014.05.12
2014. május 17-én a Műegyetem rakpartra várjuk mindazokat, akik szeretnének részt venni egy nem mindennapi rekordkísérletben!  A KézenFogva Alapítvány szervezésében megvalósuló egész napos közvélemény-formáló rendezvény a fogyatékos emberek helyzetére hívja fel a figyelmet, ezúttal a látássérültek világát középpontba állítva.
2014. május 17-én a Műegyetem rakpartra várjuk mindazokat, akik szeretnének részt venni egy nem mindennapi rekordkísérletben! 
 
A KézenFogva Alapítvány szervezésében megvalósuló egész napos közvélemény-formáló rendezvény a fogyatékos emberek helyzetére hívja fel a figyelmet, ezúttal a látássérültek világát középpontba állítva. A 12 órás folyamatos tandemkerékpározás rekordját úgy állítják fel, hogy a biciklin hátul ülő ember vagy látássérült lesz, vagy bekötött szemmel vesz részt 
a rekordban. 
 

Az Alapítvány célja, hogy megmutassa: közösen sok nehézség leküzdhető, az egészséges és fogyatékos emberek együtt, egymást elfogadva, megismerve egy elfogadóbb világot teremthetnek. 
 
A rekord mellett számos izgalmas program várja a résztvevőket. Lesznek különböző sorversenyek és egyéni hajtányok, mozgássérültek számára készült különleges kerekesszékeket is ki lehet majd próbálni, de akár egy vak ping-pong meccs keretében is összemérhetik ügyességüket a vállalkozó kedvűek. Az eseményen több civil és fogyatékosügyi szervezet is bemutatkozik. 
 
Gyere el május 17-én 07:00-19:00 óra között a Műegyetem rakpartra, 
csatlakozz a rekordkísérlethez! 
 
Közeledjünk nyitottan, előítéletektől mentesen egymás felé! 
  • A rekordkísérletben való részvételre itt lehet jelentkezni.
  • Bővebb információ és részletes program itt.
  • Az esemény Facebook linkje itt.
 
 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron