Facebook Instagram Youtube

Hírek: Budapest program

Ezt vállalják a főpolgármester-jelöltek a 2024-ig szükséges fejlesztéseket soroló 12+1 pontunkból
Elküldtük az őszi önkormányzati választásokra készülő főpolgármester-jelölteknek az I bike Budapest felvonulásra írt 12+1 pontunkat, amiben a következő ciklusban szükséges kerékpárosbarát fejlesztéseket foglaltuk össze. Célunk, hogy a lakossági igények alapján a mostaninál sokkal többen közlekedhessenek kerékpárral, és a hiányzó fejlesztések ezt biztosítsák. Tarlós István, Karácsony Gergely és Puzsér Róbert is elköteleződött céljaink mellett, bár nem azonos mértékben vállaltak a későbbiekben számon kérhető lépéseket. Alább olvashatjátok a nekik írt levelünket és válaszaikat - változtatás nélkül.
2019.04.26 |  aron
A bringabarát Budapest 12 pontja 2024-ig
A Kerékpárosklub szakmai munkacsoportja és területi szervezetei segítségével összeállított egy 12+1 pontos programot, melyet a 2024-ig tartó önkormányzati ciklusban szükséges lenne megvalósítani a kerékpáros közlekedés arányának növelése, a kerékpározás gazdasági, egészségügyi és környezeti hasznának kiaknázása, a város élhetőbbé tétele céljából.
2019.04.25 |  aron
Köszönjük, hogy a rossz időben is 10000-en tekertetek velünk az I bike Budapesten!
A Rendőrség becslése szerint 10000-en voltak az eső ellenére a vasárnapi I bike Budapest bringás felvonuláson, amit a 2024-ig szükséges kerékpáros fejlesztésekért tartottak. A Kerékpárosklub 12+1 pontban foglalta össze, mit kéne tennie a következő főpolgármesternek ahhoz, hogy a Budapest kielégítse a lakói kerékpározás iránti igényét, aminek eredményeként azok is kerékpárral közlekedhetnének, akik még nem teszik. A felvonulás előtt Tarlós István, Karácsony Gergely és Puzsér Róbert is számonkérhető, pozitív választ küldött a szervezetnek, bár nem azonos mértékben tettek vállalásokat. Az I bike Budapest felvonuláson azt mondták, még egy választás előtt sem volt pártokon átívelő független támogatása a kerékpáros városfejlesztésnek.
2019.05.01 |  aron
Kerékpáros Budapest Program
A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Műszak Egyetem Út- és Vasútépítési Tanszéke és a Magyar Kerékpárosklub kidolgozta a budapesti kerékpáros közlekedés közép-és hosszútávú fejlesztési programját. A program 2008. május 21-én került bemutatásra.
2008.05.21 |  admin
A Kerékpárosklub 12 pontja a bringás Budapestért
Szakmai munkacsoportunk segítségével ismét összeállítottunk egy programot, amelyet fontosnak tartunk megvalósítani a következő önkormányzati ciklusban, az idei I bike Budapest bringás felvonuláson pedig ezen pontok megvalósulásért fogunk tekerni!
2024.03.21 |  melinda