Facebook Instagram Youtube

Hírek: Vác

Javaslatunk nyomán pályázni lehet elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlási támogatására
Egymilliárd forintos keretösszegű pályázatot hirdet a kormány elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlására – jelentették be kedden az Európai Autómentes Napon. A pályázat várhatóan október végi kiírásától maximum 150.000 forint összegű támogatás nyerhető el magánszemélyek részére legfeljebb 900.000 forintos kerékpárok vásárlásához. A Magyar Kerékpárosklub a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetséggel kezdeményezte nyáron, hogy elektromos autók és robogók mellett elektromos rásegítéses kerékpárok vásárlását is támogassa az állam. A civilek nemzetközi példák alapján a kerékpáros munkába járás fellendülését várják a nagyobb távolságokat megtévők, valamint a korábban domborzati akadályok miatt nem kerékpározók körében.
2020.09.22 |  aron
A miniszterelnökhöz és minisztériumokhoz fordultunk a kerékpározás pénzügyi támogatásáért
Több tízezer új kerékpározó által letekert mintegy 40 millió kilométert, évi 5000 tonnával kevesebb CO2 kibocsátást, ezek hatására egészségesebb lakosságot nyerhetne Magyarország, ha nemzetközi példák alapján kerékpárokra is fix kilométerdíj illetve vállalati kerékpárvásárlási támogatás lenne elérhető. Az Aktív Magyarország kormánybiztosság támogatásával, a KPMG, a Mobilissimus és a Magyar Kerékpárosklub együttműködésében készült tanulmányunkat elküldtük Orbán Viktor miniszterelnöknek, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető, Palkovics László innovációért és technológiáért felelős, valamint Varga Mihály pénzügyminiszternek, Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárnak, Révész Máriusz kormánybiztosnak és Vitézy Dávid Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatónak. Bízunk benne, hogy hamarosan Magyarországon is elérhető lesz a kerékpározás pénzügyi támogatása.
2020.07.20 |  aron
Elektromos autók és robogók mellett kerékpárok vásárlását is támogassa az állam!
Május 20-án jelentette be a kormány, hogy június 15-től ötmilliárdos keretösszeggel támogatják elektromos autók és robogók vásárlását. A Klíma- és energiavédelmi akcióterv keretében 11 millió forintig akár 2.5 millió forint kapható autóvásárlásra, 100 ezer és 1 millió közötti értékű elektromos robogók árának akár 55%-ára is lehet pályázni most hétfőtől 2022. június 1-ig. 
2020.06.17 |  aron
A kerékpárszervizek nyitvatartásának biztosítását kérik kerékpáros szervezetek és vállalkozások
A koronavírussal kapcsolatos jelenlegi kereskedelmi korlátozások és esetleges későbbi szigorítások alatt is biztosítsák a bicikliszervizek rendes nyitvatartását, kérik a kormánytól kerékpáros szervezetek és vállalkozások. A lakosság 84%-a számára elérhető kerékpározást biztosító vállalkozások - óvintézkedések melletti - nyitvatartása az egészségügyi és környezeti haszon mellett a biciklizés járványmegelőzésben betöltött szerepét is segíti. A nemzetközi példák alapján a Kerékpárosklub által írt levélhez csatlakoztak a Magyarországon működő nagyobb kerékpáros szakmai civil szervezetek, a kerékpáripar és kereskedelem főbb szereplői, illetve kerékpáros vállalkozások.
2020.03.22 |  aron
255-ször tekerték le a Giro d’Italia távját a Bringázz a Munkába kampány résztvevői 2019-ben
906 ezer kilométert megtéve, 255-ször tekerte le a Giro d’Italia távját, és 84 148 pohár banánturmixban rejlő kalóriát égetett el az a több mint 8600 ember, aki csatlakozott a Bringázz a munkába! kampányhoz 2019 során. Az idei kétfordulós, nyereményjátékkal összekapcsolt kampányban értékes kerékpárokat és a Giro d’Italia olasz kerékpáros körversenyre szóló utazásokat is lehetett nyerni.
2019.09.27 |  aron
Megmértük, hányan, mennyit kerékpároznak a magyarok, és min változtatnának - reprezentatív kutatás
Hiánypótló kerékpáros kutatást készített a Magyar Kerékpárosklub az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, még soha nem lehetett ilyen átfogó képet kapni a hazai kerékpározási szokásokról. Kiderült, hogy a felnőtt lakosság 70%-a szokott valamilyen gyakorisággal kerékpározni. 17%-nak ez az elsődleges közlekedési eszköze, 38 % legalább hetente biciklire ül. Dél-Alföld a legbringásabb régió, a budapestiek 16%-a hetente többször közlekedik biciklivel. A felmérésből kiderült, hogy a lakosság túlnyomó része támogatja a kerékpárosbarát infrastruktúra-fejlesztést, ami a legfontosabb húzóerő lehet a bringára váltáshoz.
2018.09.20 |  aron