Facebook Instagram Youtube

Hírek: gyerekek

5 dolog, ami miatt olyan sok holland gyerek bringával közlekedik
Hollandiában a gyermekek rengeteget bicikliznek, különösen más országokhoz képest. A gyermekek majd’ 75%-a kerékpárral jár iskolába, míg ugyanezt az értéket a szomszédos Belgiumban is csupán 30%-ra becsülik, az Egyesült Királyságban és az USA-ban pedig 5% alá. Miért kerékpározik ilyen sok gyermek Hollandiában? És hogyan biztosítható, hogy ez az arány fenntartható legyen, vagy akár még javuljon is? A sikert és fenntarthatóságát az alábbi 5 tényező alapozza meg: technológia, felkészülés, nevelés, oktatás és szabad tér.
2019.12.05 |  aron
Amit minden várostervezőtől meg kéne kérdezni: Engednéd itt biciklizni a gyerekedet?
A dán várostervezők már generációk óta prioritásként kezelik, hogy olyan infrastruktúrát hozzanak létre, aminek köszönhetően a gyerekek akár egyedül is elbiciklizhetnek az iskolába. Az eredmény? Nem csak közösségibb, vidámabb és egészségesebb gyerekek, hanem közösségibb, vidámabb és egészségesebb felnőttek.
2019.09.13 |  aron
Részt vettünk az iskolásoknak készült közlekedési füzetek elkészítésében
Minden 4-5. osztályos gyerek közlekedési, azon belül gyalogos és kerékpáros ismereteket tanulhat mostantól. Az Aktív Magyarország kormánybiztosság kezdeményezésére készült oktatófüzet elkészítésében a Kerékpárosklub is részt vehetett.
2018.10.04 |  aron
Közlekedésbiztonsági Nap gyerekeknek
A budapesti Vasúttörténeti Parkban, 2013. április 13. 10:00-18.00 között.
2013.04.09 |  Emese
Öt család vágott bele, ma már több száz gyerek teker együtt a suliba Barcelonában
A pénteki iskolába járás sok gyerek számára kicsit másképp néz ki a megszokottnál a spanyolországi Barcelonában. Reggel 8 órakor több, mint száz gyerek és szülő pattan kerékpárra, és indul útnak az iskolába és a munkahelyére. De nem a járdán vagy a kerékpársávban, hanem az utca közepén.
2021.10.26 |  aron