Facebook Instagram Youtube

Hírek: kerékpáros fejlesztések

Hogyan lett Párizsból kerékpáros sikertörténet, és hogyan szolgálhat példaként más városok számára?
A Fények városa a Bringák városa lett, a polgármester pedig most „15 perces” kompakt várossá alakítaná, ahol szükségtelen autóba ülni. Olvasd el, hogy csinálta!
2020.03.11 |  aron
Rendkívüli budapesti kerékpáros fejlesztéseket a rendkívüli helyzetben!
Frissített javaslatcsomaggal fordult Karácsony Gergely főpolgármesterhez a Kerékpárosklub, hogy még több ember tudja kerékpárral elkerülni a koronavírusos fertőzésveszélyt, illetve biciklire ülni a koronavírus-járvány elvonulásával. A főpolgármesternek adott listában Budapest hiányzó kül- és belvárosi kapcsolatait, forgalomcsillapítási céljait, illetve a belvárosi metrópótlás elkerülését segítő útvonalakat tettük előtérbe. Kerékpártárolók sűrítését és kerékpározás kommunikációját is kértük a fővárostól. Nemzetközi példák alapján felsoroltunk szélső sávok helyén bevezethető ideiglenes kerékpársávokat is, amelyeket a járványhelyzet és a közlekedési igények fogyelembevételével lehet érdemes megvalósítani.
2020.03.23 |  aron
A koronavírus világszerte a közterületek autóktól való felszabadítására készteti a nagyvárosokat
Érdekvédők világszerte a gyalogos- és kerékpárosbarát átalakítások hosszú távú megmaradását szorgalmazzák. Földkörüli áttekintés a világ nagyvárosainak a koronavírus válság idején bevezetett kerékpár- és gyalogosbarát fejlesztéseiről.
2020.06.11 |  aron
10000 európai lakos életét lehetne meghosszabbítani a kerékpárosbarát területek bővítésével
Az ISGlobal (A globális egészségügy barcelonai intézete) kutatói arra a megállapításra jutottak egy tanulmányukban, hogy a városi kerékpáros hálózatok növelése jelentős egészségügyi és gazdasági haszonnal járna. Minden egyes befektetett euróra vetítve akár 70 eurós megtérüléssel is számolni lehetne.
2018.07.26 |  aron
30 vidéki település, 5 regionális fejlesztés és 22 budapesti kerület terveit véleményeztük 2017-ben
Budapest mellett vidéken is aktívak vagyunk. Célunk mindenhol ugyanaz: vonzó és biztonságos utak tegyék elérhetővé az uticélokat mindenki számára. Olvasd el, milyen beruházásokhoz szóltunk hozzá 2017-ben!
2018.01.16 |  aron
Pazarlás és jó példák, így költik vidéken a bringázásra szánt uniós milliárdokat - tudod, mi épül a megyédben?
Az utóbbi hónapokban újabb uniós forrásokból finanszírozott kerékpáros fejlesztéseket hagytak jóvá összesen közel 47 milliárd Ft értékben. Ebben jelentős számban vannak igen hasznos projektek, de óriási különbségeket lehet felfedezni minőségben és korszerűségben az egyes pályázatok között.
2017.09.12 |  aron