Facebook Instagram Youtube

Hírek: mobilitás

Forgalomcsillapított, bringa- és gyalogosbarát utcák és mikromobilitás Brüsszelben
Ősszel Brüsszelben jártunk egy konferencián. Természetesen megnéztük a várost biciklis, gyalogos, tömegközlekedési, rolleres és autós szemszögből is. Bár a belga fővárost szuperszéles autóutak, hosszú alagutak és bonyolult önkormányzati rendszer darabolja fel, mégis példát vehetnénk a forgalomcsillapítás és fenntartható közlekedési módok irányában tett lépésekért.
2020.02.20 |  aron
A Galvani-híd megépítése önmagában nem csillapítaná a belváros forgalmát
Budapest céljaival ellentétesen az autóforgalom növekedését hozhatja a Galvani-híd jelenlegi tervek alapján való megépítése. A hiányzó dél-budapesti kapcsolat csak megfelelő intézkedések és a mostaninál emberibb léptékű tervek esetén szolgálhatja a belváros forgalomcsillapítását, illetve segítheti a közösségi és kerékpáros közlekedés térnyerését. A Kerékpárosklub egy kevésbé autópálya-jellegű hidat tartana jónak, ezért a tervek átdolgozását kérte a kormánytól és a fővárostól.
2020.02.26 |  aron
Elfogadták Budapest új Mobilitási Tervét, javaslataink alapján néhány ponton javítottak rajta
A Fővárosi Önkormányzat május végi Közgyűlésén elfogadták a Balázs Mór Terv helyébe lépő új Mobilitási Tervet. Stratégiai fontosságú dokumentumról van szó, ez alapján dől el, milyen irányba fejlődik Budapest közlekedése a következő évtizedben. A Kerékpárosklub több ponton is aggályosnak találta az elfogadásra javasolt anyagot, amit a Fővárosi Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodásunk alapján véleményeztünk az elfogadása előtt, és javaslataink alapján egyes helyeken javították is. A Kerékpárosklub célja, hogy az is bringára tudjon ülni, aki még nem teszi, és azok is kényelmesebben kerékpározhassanak, akik már az utakon vannak. Esélyesnek tűnik, hogy a 2024-ig szükséges fejlesztésekről szóló 12+1 pontunk megvalósuljon a stratégia alapján, bár kevés konkrét utcanév szerepel a tervben. Az új Budapesti Mobilitási Terv esély egy környezet- és emberbarát, biztonságos és egészséges közlekedési rendszer kiépítéséhez, de vajon meg is valósítják a leírtakat?
2019.06.24 |  aron
A BKK-val közösen szervezett programjaink a Mobilitási héten és az Autómentes hétvégén
Hét közben gyere velünk MOL Bubi Bebiciklizésre, hétvégén pedig látogass el az Andrássy út elején felépülő Kerékpárosklub standunkhoz! Szeptember 20-21. - 10:00-18:00 - Andrássy út eleje
2014.09.01 |  admin
A Kerékpárosklub programjai a Mobilitási Héten és az Autómentes Napon
A Magyar Kerékpárosklub a Mobilitási Héten Budapesti és vidéki programjaink 2013. szeptember 16-22.
2013.09.01 |  Emese
Tiltsuk ki az autókat a városokból?
Utcáinkat egy dologra optimalizálták: a közlekedésre. A városi funkciók újragondolása visszaadhatná azt a komplex társadalmi ökoszisztémát, ami egykor volt.
2022.07.20 |  melinda