Facebook Instagram Youtube

Hírek: olof palme sétány

Köszönjük! 25000-en voltak a vasárnapi I bike Budapest bringás felvonuláson
A szervezők és rendőrök szerint 25000-en voltak a vasárnapi I bike Budapest bringás felvonuláson, 10 kilométeren kígyózott a menet. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett örömtekerés és demonstráció célja olyan várost csinálni Budapestből, ahol gyerekektől idősekig bárki biciklire tud ülni. A legfrissebb forgalmi adatokból látszik, hogy Budapest lakói idén is többen közlekednek biciklivel, mint egy éve. A Kerékpárosklub azt szeretné, hogy a város bringabarát fejlesztése végre vegye fel a lakói tempóját, ne legyenek útfelújítások kerékpárosbarát fejlesztés nélkül. 
2018.04.23 |  aron
Új tervek a városligeti Olof Palme sétányra, új javaslatokat tettünk a bringázhatóság érdekében
A Városliget átépítése során veszélybe került Budapest egyik legforgalmasabb és legélvezetesebb kerékpáros főútvonala, a Zuglót és Kelet-pestet a belvárossal összekötő Olof Palme sétány. A mindennapos ingázók, a hétvégén kiránduló családok, a Ligetbe kikapcsolódni járók és az itt biciklizni tanuló gyerekek számára is biztonságos, fákkal és madárcsicsergéssel övezett Olof Palme sétány megmentéséért évek óta küzdünk. Nyár elején újabb tervek jelentek meg, amelyek már közelítenek a Kerékpárosklub javaslataihoz, de továbbra is kódolják a gyalogos-kerékpáros konfliktusokat, továbbá elvágják a Dembinszky utcába vezető belvárosi útvonalat.  A tervekről készült – alább olvasható - véleményünket személyesen is elmondtuk és levélben is elküldtük a beruházó Városliget Zrt-nek.
2018.07.02 |  aron
Mégis lezárnák az Olof Palme sétányt, és más közlekedési gondok a Városligetnél
Új fordulatot vett a városligeti építkezések és a park átalakításának tervezése. Bár nyár elején ígéretet kaptunk a Városliget Zrt-től, hogy nem vágják el Budapest egyik fő kerékpáros ütőerének számító Olof Palme sétányt, most egy picivel hosszabb, keskenyebb és kevésbé élvezetes alternatív útvonalat kínáltak fel helyette.
2016.12.20 |  aron
Bringázható és családbarát Városligetet szeretnénk - itt vannak a javaslataink
Részletes javaslatcsomagunk alapelve, hogy a növekedő kerékpáros igények alapján a Városligeten belüli és a liget körüli útvonalakat fejleszteni és nem visszanyesni kell. Elmondjuk hogyan, és milyen lehetne az első pesti gyerek-Bubi.
2016.09.21 |  aron
Megígérték, hogy nem szüntetik meg az Olof Palme sétányt
Ijesztő kerékpáros tervek után pozitívabb fejlemények követték a Városliget átalakításával kapcsolatos tárgyalásunkat.
2016.06.01 |  aron