Facebook Instagram Youtube

Hírek: pénzügyi ösztönző

A miniszterelnökhöz és minisztériumokhoz fordultunk a kerékpározás pénzügyi támogatásáért
Több tízezer új kerékpározó által letekert mintegy 40 millió kilométert, évi 5000 tonnával kevesebb CO2 kibocsátást, ezek hatására egészségesebb lakosságot nyerhetne Magyarország, ha nemzetközi példák alapján kerékpárokra is fix kilométerdíj illetve vállalati kerékpárvásárlási támogatás lenne elérhető. Az Aktív Magyarország kormánybiztosság támogatásával, a KPMG, a Mobilissimus és a Magyar Kerékpárosklub együttműködésében készült tanulmányunkat elküldtük Orbán Viktor miniszterelnöknek, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető, Palkovics László innovációért és technológiáért felelős, valamint Varga Mihály pénzügyminiszternek, Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárnak, Révész Máriusz kormánybiztosnak és Vitézy Dávid Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatónak. Bízunk benne, hogy hamarosan Magyarországon is elérhető lesz a kerékpározás pénzügyi támogatása.
2020.07.20 |  aron
Elektromos autók és robogók mellett kerékpárok vásárlását is támogassa az állam!
Május 20-án jelentette be a kormány, hogy június 15-től ötmilliárdos keretösszeggel támogatják elektromos autók és robogók vásárlását. A Klíma- és energiavédelmi akcióterv keretében 11 millió forintig akár 2.5 millió forint kapható autóvásárlásra, 100 ezer és 1 millió közötti értékű elektromos robogók árának akár 55%-ára is lehet pályázni most hétfőtől 2022. június 1-ig. 
2020.06.17 |  aron
A német munkavállalók adómentesen kaphatnak céges biciklit
A német parlament által ősszel jóváhagyott új pénzügyi szabályozás megteszi az első lépéseket a közlekedés és ingázás adórendszerének fenntarthatóbb kialakítása felé. Mostanáig, a munkavállalóknak biztosított magánhasználatú vállalati autók és kerékpárok egy adókalapba tartoztak. Az új szabályozás szerint az eddigi adóértékek vonatkoznak a hagyományos üzemanyagú gépjárművekre, 50%-os adókedvezmény az elektromos autókra és teljes adómentesség a biciklikre.
2018.12.20 |  aron
Szeptembertől támogatják, hogy cégek elektromos rásegítéses teherkerékpárt vásároljanak
Bécsi mintára javasoltuk, ma pedig be is jelentették, hogy szeptembertől állami támogatás igényelhető elektromos rásegítésű céges teherkerékpárokra. Az új pályázatban 400 millió forintos keretösszegig egyenként 450 000 Ft támogatás igényelhető, maximum 5 darabos céges teherkerékpár-flották felállítására. Ebből első körben mintegy 850 teherbicikli jelenhet meg az utakon. A teherbicikli flották furgonokat válthatnak ki, amivel a házhozszállítás egyre nagyobb forgalmi és parkolási problémái enyhíthetők, de szerelők, ételfutárok, egyéb kisvállalkozások vagy civil szervezetek is kevesebb gonddal szállíthatnak teherbiciklivel. Ez a harmadik olyan pénzügyi ösztönző – az elektromos kerékpárok vásárlási támogatása és a céges bringaflották adómentessége után -, amit a Magyar Kerékpárosklub javaslatai nyomán vezetnek be.
2021.07.07 |  aron