Facebook Instagram Youtube

Hírek: szentendre

Felavattuk a Budapest és Szentendre közti új kerékpárutat
Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonal Budapest és Szentendre közti új szakaszát felavatni! Mintegy 100-an avattuk fel kerékpárral a Budapest és Szentendre között épült kerékpárutat, ami az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonal részeként adtak át szeptember közepén. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett „Happy Mass” tekerés az óbudai Fő térről indult, és végig a kijelölt nemzetközi útvonalon haladt, érintve a szentendrei Dera-patakon épült új kerékpáros hidat is, ahol bringát emeltünk.
2020.09.26 |  aron
Bringatúra a szentendrei Skanzen érintésével a Pilisbe
Kétféle túra szeptember 17-én
2017.09.06 |  aron
Mi így készülünk az önkormányzati választásokra: Tour de Voks 4 városban
Több százan kerestük fel a főpolgármester- és polgármester-jelölteket 4 városban. Azt kértük tőlük, tegyenek alapvető vállalásokat a következő önkormányzati ciklusra a kerékpáros és gyalogos közlekedés fejlesztésével kapcsolatban. Olyan követelésekre kértünk választ, melyek az élhetőbb városfejlesztés elengedhetetlen elemei.
2014.10.08 |  Emese
Bringázz velünk a Malomba!
A Bringázz a munkába! kampány tavaszi fordulója idén sok-sok kerékpártúrával zárul, melyeket önkéntesek szerveznek szerte az országban. A mi csapatunk is készül egy különleges túrával - mégpedig Szentendrére a MűvészetMalomba!
2014.05.30 |  admin
Előrelépés Szentendrén: a közgyűlés a Magyar Közúthoz fordul
Sok sok év próbálkozása után Szentendre város közgyűlése végre döntött arról, hogy kezdeményezi a Magyar Közút Zrt-nél a kerékpározás tiltásának megszüntetését a 11. főúton. Ez még nem a teljes siker, de hatalmas előrelépés az ügyben. Mindez pedig köszönhető a szentendrei civil kerékpárosok kitartásának és Szentendre lakosságának.
2014.05.19 |  Emese
Több komfortjavító fejlesztési javaslatunk valósul meg a szentendrei 11-es út felújításakor
Jövőre felújítják a 11-es út szentendrei szakaszát, ahol nem alakítanak ki kerékpársávot, de több javaslatunk beépül a tervekbe. Ezeknek köszönhetően minden csomópontban komfortosabbá válik a balra kanyarodás, illetve a meglévő gyalog-kerékpárút keresztezései is biztonságosabbá válnak. A legnagyobb eredmény, hogy a 11-es menti kerékpárút felszíni összekötést kap a mai lépcsős aluljáró helyett Szentendre déli kapujában, a pomázi elágazásban.
2021.12.08 |  aron