Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Megalakult a Kerékpárosklub veszprémi szervezete

Címkék:

2015. március 27-én 15 alapító taggal megalakult a Magyar Kerékpárosklub Veszprémi Területi Szervezete. Helyi szervezetünk célja, hogy mindenki számára elérhető és valós alternatívát jelenthessen a kerékpározás, valamint a kerékpározás váljon Veszprémben is a környezettudatosság legfőbb szimbólumává.

Veszprémi szervezetünk legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy Veszprém nemcsak névleg, hanem ténylegesen is kerékpárosbarát településsé váljon.

Ezt a város bringásainak megszólításával és összefogásával szeretné elérni, hogy a Kerékpárosklub ernyője alatt könnyebben tudják kommunikálni igényeiket, és képviselni az érdekeiket. A közeljövőben felmérik a jelenlegi kerékpárút-hálózat mennyiségét, minőségét, a jelenlegi kerékpártárolók helyzetét. Javaslatot tesznek további kerékpársávok kijelölésére, egyirányú utak kerékpárosoknak történő kétoldali megnyitására. Továbbá fontosnak tartják, hogy lehetőséget biztosítsanak helyi bringás közösségek kialakulásához.

Területi szervezetünk első nagyobb megmozdulása a tavaszi Critical Mass felvonulás megszervezése, ami 2015. április 18-án 16:00 órakor indul az Dózsa György térről (útvonal). Veszprémben is várható tavaszi bringásreggeli, valamint hagyományt szeretnének teremteni az általuk szervezett, „Ismerd meg Veszprémet kerékpárról” című túráknak.

Veszprém és a bicikli

Veszprémben is hagyománnyá váltak a Critical Mass felvonulások, de ezek mellett több bringás piknik is szerveződött a Bringázz a Munkába kampányok keretében.

Alakuló gyűlés

2013-ban találkoztunk először a város vezetőivel, ahol a helyi aktivisták által készített problématérkép is előkerült. A városban több kerékpáros fejlesztés is megvalósult az elmúlt években, a közös célunk pedig az, hogy a jövőbeli közlekedési és városrendezési tervekben a gyaloglás és a kerékpározás integrált szemlélettel jelenjen meg. Ezek alapján került megrendezésre a 2013-as kerékpáros szakmai nap is.

Kerülj kapcsolatba!

A területi szervezet titkára: Molnár Nándor

veszprem [kukac] kerekparosklub.hu
https://www.facebook.com/MagyarKerekparosklubVeszprem
https://www.facebook.com/veszpremcm

 

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Nagyszerű hír! Mindent bele!
MK-ÉP