Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Miért fontos az 1% egy MK Területi Szervezetnek?

Ez az írás egy debreceni aktivista személyes tapasztalatait veti sorra. Az SZJA felajánlások a klub nagy közös számlájára futnak be és például a TSZ-eknek szánt direkt felajánlásokkal ellentétben nem közvetlenül gazdagítanak egy helyi szervezetet, de ahogy a lenti érvek is mutatják a területi csapatok számára is közvetlen előnyöket hoznak.

 

Íme néhány érv miért fontos kifejezetten egy helyi MK szervezetnek, hogy minél többen ajánlják fel az adójuk egy százalékát a klub javára:

 

Ez a pénz az iroda gazdaságilag fenntartható működését szavatolja, így rengeteg tárgyi és szakmai anyag válik elérhetővé, bátran számíthatunk tőlük segítségre. A fő munkaidőben foglalkoztatott munkatársak szinte bármikor tudnak nekünk segíteni. Az ő szerepük a klub operatív munkájában is kulcsfontosságú (pl.: szakmérnök segítsége tervvéleményezésben, kommunikációs segítség, kellékek a helyi rendezvényekhez).A budapesti iroda által szervezett országosan is jelentős események anyagi háttere biztosított, a kellékek finanszírozáshoz szükséges tőke rendelkezésre áll. Ezek fontos megjelenések a klubnak, és a rendezvényeken a „messze földről” érkezett aktivistákat, tagokat is szívesen látják. Olykor az utazásukhoz is hozzájárul a klub így teremtve alkalmat az MK iránt elkötelezettek személyes találkozására is (pl.: Bringaexpó).

Nemzetközi projektek költségeinek fedezésére is használható. Ezek a projektek sokszor TSZ aktivistáknak is biztosítanak lehetőséget tapasztalataik, tudásuk, kapcsolataik bővítésére (pl.: VOCA projekt).Fejlődhetnek közös felületeink: jobb honlap, csinosabb szórólap, menőbb matrica születhet belőle. Ezeket használva a területi szervezet is sokkal komolyabb megjelenéssel rendelkezhet. A honlap jobbítása örökké aktuális téma.Csak a bringásokkal kell érte jóban lenni, akiket amúgy is szeretünk. Függetlenség! Nem kell a szponzorok igényeit kiszolgálni, a támogató önkormányzat kegyét keresni és olykor kellemetlen kompromisszumokba is belemenni csak, hogy meglegyen a pénz.1%-kal tovább tekerhetünk!

 

Köszönjük!


Tetszett a cikk?
A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.
Hogyan segíthetsz?
Add a Kerékpárosklubnak adód 1%-át! Az 1% felajánlásról mindent megtudhatsz itt.
Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár az egész országban. Belépéshez kattints ide!