Tagsági akció 2020 tél

Másodjára is találkoztak az Összetekerünk turisztikai projekt résztvevői

 
Összetekerünk! programunk új fokozatra kapcsolt. A projekt részét képező 3 magyarországi régiókan az ősz folyamán felmérésre kerültek az ajánlott kerékpáros túraútvonalak, és most már a lobbitevékenység vette át a terepet. 
 
A lobbimunka célja, hogy önkormányzatok, üzletek, együttműködö partnerek is felismerjék a helyi szintű fenntartható turisztika előnyeit, a túraútvonalak által hozott gazdasági élénkülés lehetőségét, és magukénak érezzék kerékpáros turizmus fejlesztésének feladatát. Az általuk is ismert és fontosnak tartott, turisztikai szempontból értékes látnivalókat, szolgáltatásokat tegyék vonzóvá és két keréken könnyen megközelíthetővé az ideérkező biciklis turisták számára. 
 
A január 16-án megtartott regionális találkozó alatt a lobbitevékenység alatt gyűjtött tapasztalatokat osztották meg egymással a résztvevők.
 
 
  • A Csepel-szigeten Szigetszentmiklós, Ráckeve, Makád, Tass és Szigetszentmárton önkormányzatai örömmel fogadták a kezdeményezést és segíteni fognak a megvalósításban, hirdetésben. Van, ahol átvállalják a felfestéssel és kitáblázásal járó költségeket. Sokan partnereiken keresztül televíziós ill. egyéb médiatámogatást, szórólapterjesztést, sajtókapcsolatokat is felajánlottak.
     
  • A tervezett helybeli fejlesztéseket mind kerékpárosbarát módon tervezik. Például Ráckevén az önkormányzat kerékpáros pihenőhellyé alakítja a leendő vízi pihenőhelyet, Makádon az építendő kempinget teszik kerékpárosbaráttá, Tasson pedig az önkormányzati 30 fős szálláshelyet újítják fel. Több helyen ígérték, hogy kerékpáros útfelújításra is fognak pályázni.
  • Debrecen körzetében hasonló céllal került megkeresésre Balmazújváros, Nagyhegyes, Hajdúböszörmény, valamint a megyeközpont, Debrecen vezetősége, és mindenhol pozitívan fogadták a kezdeményezést.
  • Székesfehérvár körzetében is több önkormányzat került felkeresésre és hamarosan a személyes találkozók is megvalósulnak. A cél az, hogy az önkormányzatok túraútvonal kitáblázásával, felfestétésvel, a helyi kereskedelmi szereplőknek, partnereknek küldendő ajánlólevéllel, a projekt városi és a megyei közgyűlésben való képviseletével, a közeljövőben tervezett fejlesztések kerékpárosbarát kialakításával segítsék helyben a projekt sikerét.
 
A találkozó során bemutatott prezentációkat alább találod:

 

Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Add a Kerékpárosklubnak adód 1%-át! Az 1% felajánlásról mindent megtudhatsz itt.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár az egész országban. Belépéshez kattints ide!

 


A program a Norvég Civil Támogatási Alap és az Ökotárs Alapítvány segítségével  valósulhat meg. Projekt azonosító: NCTA-2014-10906-E.