Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Bebiciklizés

Címkék:

Az Európai Mobilitási Hét keretében, 2013. szeptember 16-22 között a népszerű BEBICIKLIZÉS újra él Budapesten!

Minden hétköznap este 6-tól, illetve hétvégén du 3 és 5 órától újból tartunk BEBICIKLIZÉST, ami elméleti és gyakorlati oktatás a gépjárműforgalomban kevésbé gyakorlott bringásoknak. 

Sőt, szombaton és vasárnap (szeptember 21-22-én) délelőtt 11-kor a budapestUNDERGUIDE-dal együttműködésben KULTÚRBEBICIKLIZÉST is tartunk. Ez egy oktatással egybekötött kerékpáros városnézés Budapest közlekedéstörténetileg fontos pontjait érintve.

JELENTKEZÉS:

Ezen a linken tudsz magadnak időpontot választatni és jelentkezni.
Kérjük, olyan időpontot válassz, amire biztosan el tudsz jönni. Ha tetszett a program és ha szükségesnek tartod, többször is jelentkezhetsz. Túljelentkezés esetén a helyszínen az érkezési sorrend számít. Ám ha elég sok aktivistánk ráér éppen, az is lehet, hogy 2 turnust indítunk közvetlenül egymás után.

FONTOS INFORMÁCIÓK:

1. A jelentkezők számától függően az időpontok változhatnak. A jelentkezőket ebben az esetben értesítjük, ezért kérjük add meg elérhetőségeidet is - kizárólag kapcsolattartás végett. A megadott adatokat bizalmasan kezeljük és nem adjuk ki senkinek!

2. Kerékpárral nem szolgálhatunk, azt neked kell magaddal hoznod. Figyelj arra, hogy a KRESZ előírásainak megfeleljen. ( igény esetén tudunk ajánlani a közelben kerékpárbérlési lehetőséget. )

3. Gyülekező az Erzsébet téren a forgatható színes kockáknál (József Attila u. - Bajcsy-Zsilinszky út sarka) az indulási időpont előtt 15 perccel. A program 2-2.5 óráig tart. Eső esetén is megtartjuk!

4. A programban mindenki saját felelősségére vesz részt.

5. A program ingyenes és a Magyar Kerékpárosklub aktivistái szervezik, akiket ezért nagy köszönet illet meg. Amennyiben szeretnéd támogatni a programot, adományt elfogadunk, vagy lépj be a Magyar Kerékpárosklubba.

A RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

- tudj biztosan kétkerekű kerékpáron biciklizni

- legyél 12 évesnél idősebb, és ha még nem töltötted be a 18-at, hozz szülői engedélyt is magaddal

Ha bármi kérdésed van, keress minket: kozlekedes (kukac) kerekparosklub (pont) hu.

A kezdeményezés keretében kevésbé gyakorlott biciklistákat szeretnénk rövid elméleti és gyakorlati oktatás révén több bátorsággal felvértezni és ezzel hozzájárulni a kerékpározás mint mindennapi közlekedési alternatíva elterjedésének elősegítéséhez és kultúrájának széles körben történő megteremtéséhez.

Figyeld a Bebiciklizés oldalát a Facebook-on!

(Az oldalak megtekintéséhez nem szükséges Facebook regisztráció!)

A Bebiciklizésről:

„Bringával járnál a városban, de nincs mindenhol bicikliút és félsz az autók között? Nem ismered a KRESZ-t? Gyere el a Magyar Kerékpárosklub Belvárosi területi szervezete által indított Bebiciklizés akciójára!”

Ezekkel a szavakkal indítottuk útjára kezdeményezésünket, melynek során a kevésbé gyakorlott biciklistákat szeretnénk rövid elméleti és gyakorlati oktatás révén több bátorsággal felvértezni és ezzel hozzájárulni a kerékpározás mint mindennapi közlekedési alternatíva elterjedésének elősegítéséhez és kultúrájának széles körben történő megteremtéséhez.

Az ingyenes program egyszerre népszerűsíti a kerékpározást, ülteti el a kulturált együtt-közlekedés gondolatát a fejekbe és eközben biztonságos biciklizésre is nevel. Miből áll a program? Hétvégenként az egyik nap kora délutánján 2-2 gyakorlott túravezető klubtagunk 5 fős csoportokat vezet végig a belvárosban. A túraútvonalat úgy alakítottuk ki, hogy több belvárosi kerületet érintve egy kezdő biciklista számára a legalapvetőbb kerékpáros közlekedési szituációkat bemutassa.

Nem titkolt célunk tudatosítani, hogy a biciklinek mint járműnek az úttesten a helye, ezért mutatjuk be, hogy a járdát a gyalogosoknak meghagyva, folyamatos odafigyeléssel és kis gyakorlással bárki biztonsággal tekerhet a forgalomban. Az út során a legfontosabb pontokon megállnak, amikor a túravezető elmagyarázza az odavonatkozó szabályokat és a résztvevőkkel átbeszélhetik a konkrét helyzeteket, személyes tapasztalataikat, a felmerülő kérdéseket.

A program természetesen folyamatosan fejlődik és bővül további területi szervezetek bevonásával.