Tagsági akció 2020 tél

4-ből 3 látható

Köszönjük annak a 14+2 embernek, aki önként, ingyen és bérmentve kiáll 2016. november 16-án Debrecen és környékén (Józsa és Hajdúszoboszló) az esti órákban kerékpárlámpákát számolni.

A magyar Critical Mass szervezői által elindított, a statisztikai mérési feltételekhez immár több, mint 5 éve ragaszkodó kezdeményezés a 20 perc alatt, Debrecenben 221 fő kerékpáros közlekedőt számolt, 3/4-ük közlekedett szabályosan kivilágítva. Ez egybecseng az utóbbi 5 év trendjével amely azt mutatja, hogy a szabályos felszereléssel kivilágított kerékpáros közlekedők aránya ősszel hasonló mértékű, azaz általános elmondható:

A kerékpárral közlekedők 3/4-e
szabályosan van
kivilágítva!

Ez persze azt jelenti, hogy 4-ből 1 kerékpározó polgártársunk még mindig szeret vakmerően élni és csak részben kivilágítva, vagy semmiféle kivilágítást sem használva Debrecen útjain tekerni. Persze ez abból is fakadhat, hogy a közvilágítás javulásával növekszik az indirekt láthatóság, vagy épp aznap merül le az elem. De valljuk be, a legtöbben bele sem gondolnak, mennyire felelőtlenek saját magukkal és másokkal szemben is. Ezért, mi - a Magyar Kerékpárosklub debreceni területi szervezetének tagjai - szeretnénk továbbra is a lehetőségeinkhez mérten mindent megtenni azért, hogy a jövőben 10-ből legalább 9 bringás látható legyen.

  • Emlékeztetőül írásunk a láthatóságról.

Forrás: Debrecen Cycle Chic

A továbbiakban pedig beszéljenek az infografika számai, ahol az elmúlt időszak őszi számlálási eredményeit is pár kattintással elő lehet varázsolni. Azt pedig mindenképpen említsük meg, hogy a kiemelt 5 helyszínünk adatai alapján, a szabályosan kivilágított kerékpárosok 2015-ös 74%-os aránya az idei évben 79%-ra emelkedett:

 

A nyers adatok egy táblázatban láthatóak.


A végére egy angol felvétel, mindenki okulására:


Tetszett a cikk?
A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.
Hogyan segíthetsz?
Add a Kerékpárosklubnak adód 1%-át! Az 1% felajánlásról mindent megtudhatsz itt.
Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár az egész országban. Belépéshez kattints ide!