Facebook Instagram Youtube

350 rendezőt keresünk az I Bike Budapest felvonulásra! Csatlakozz!

350 rendezőt keresünk az I Bike Budapest felvonulásra! Csatlakozz!
2024.02.20
350 rendezőt keresünk az április 20-i I bike Budapest bringás felvonulásunk lebonyolításához. Önkéntes rendező csapatunk a felvonulás lelke. A rendezők a menet elején indulnak, majd megadott helyeken leállva biztosítanak 1-1 kereszteződést, közlekedési csomópontot. A menet végéhez csatlakozva ők zárják a felvonulást. Idén először ráaadásul gyalogos rendezőket is keresünk, nem szükséges, hogy legyen biciklid! Jelentkezzetek rendezőnek, nagyon nagy szükség van rátok!

Ki lehet rendező?

 • Aki legalább 17 éves.
 • Aki vállalja hogy a felvonulás alatt az önköltségi áron (kb. 2000 Ft lesz) megvásárolt rendezői pólóban segíti a lebonyolítást. (Ha már van narancssárga I Bike BP rendezői pólód, és nem kérsz újat, akkor jelezd a jelentkezésben.)
 • Aki egyetlen korty alkoholt sem iszik a felvonulás alatt és előtt.
 • Aki ha kell, hidegvérrel, pártatlanul és hatékonyan le tud rendezni egy autós-bringás, gyalogos-bringás vitát úgy, hogy utána mindenki szeret mindenkit.
 • Aki fontosnak érzi, hogy a gyalogosoknak és tömegközlekedőknek a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza a résztvevők öröme.
 • Aki hajlandó komolyan dolgozni 2-3 órát azért, hogy az I Bike Budapest-et az egész város szeresse.
 • Aki április 20-án már 11:00-ra el tud jönni a Népligetbe.
 • Aki esőben is eljön. (Tényleg! A bringázás nem időjárásfüggő, a felvonulás viszont rendezőfüggő.)
 • Aki nem szenved rendőrfóbiában, vagy könnyen uralkodik rajta és örömmel együtt tud működni a rendőrökkel is.
 • Aki képes együtt dolgozni olyanokkal, akivel másban talán nem ért egyet, de a bringázás közös ügyük.

Mit kapsz cserébe?

 • Egy egyre bringásabb várost, neked is köszönhetően!
 • A bringás körökben legbüszkébben hordható pólót.
 • A legtöbb és legjobb bringaemeléseket útközben.
 • Élményt, barátokat, óriási köszönetet! 
 • Rendezői piknik az esemény után

A rendezők az I Bike Budapest legfontosabb láncszemei. Ekkora felvonulás egy kétmilliós városban lehetetlen nélkülük. Nekik köszönhető, hogy más nagy rendezvényektől eltérően itt nincsenek óriási fennakadások a városban, figyelni tudunk a nem felvonulókra is.

A 11:00-as eligazításon csapatokat szervezünk a rendezőkből, akik konkrét feladatokat kapnak. Többek közt olyanokat, mint a résztvevők starthelyhez terelése, egy villamos áthaladásának biztosítása, zűrösebb kereszteződésekben a gyalogosok átsegítése, vagy bizonyos útszakaszok és a járdák elzárása a bringások elől. Együttműködünk a BKK forgalomirányítóival és a Rendőrséggel is.

A menet elején mindig a megkülönböztetett színű pólós rendezők indulnak, és mindenki az előre megbeszélt hely előtt válik le, majd a menet végéhez csatlakozik, amikor az elhaladt előtte. Így egyetlen megszakítással nyugodtan végig tudod tekerni te is a felvonulást, nem maradsz ki semmi jóból. A rendezők egy tömbben haladnak, őket megelőzni, tőlük lemaradni nem lehet.

A visszajelzéseitek alapján minden évben igyekszünk több újítást bevezetni, ami hatékonyabbá, könnyebbé és egyszerűbbé teszi az előkészületeket és az I bike Budapest lebonyolítását.

Gyalogos rendezőket is keresünk!

Ha nincs biciklid, vagy valamilyen oknál fogva nem szeretnéd végigtekerni a távot, de ennek ellenére támogatnád az év legnagyobb bringás felvonulását, akkor várunk gyalogos rendezőként! A feladatok nagyon hasonlóak lesznek a biciklis rendezőkéhez, viszont az útvonal elején, a rendezői gyűléstől sétatávolságra kérjük a segítségedet.

Hívd meg akár anyukádat, a szomszédodat vagy bárkit, aki szívügyének érzi, hogy Budapest egy bringázható város legyen.

A jelentkezési lapon kérjük jelöld, ha gyalogos rendezőnek jelentkezel.

Hogyan jelentkezhetsz?

Kérdőívben: Töltsd ki az alábbi kérdőívet, amit ezen a linken is elérhetsz.

Tudnivalók a jelentkezés menetéről:

 • Ha a barátaiddal többen jönnétek, akkor külön-külön mindannyian jelentkezzetek! Mások nevében feladott jelentkezést nem fogadunk el. Lehettek együtt, ezt majd a gyűlésen jelezzétek.
 • Jelentkezésedet az elküldése után automatikusan elfogadjuk, nem küldünk email-es értesítőt.
 • Ha időben jelentkeztél, és nem kaptál negatív választ, akkor biztos lehetsz benne, hogy rendező vagy. Írd be a naptáradba! Értesítést csak az I Bike Budapest hetének közepe felé küldünk fontos tudnivalókkal.
 • Bocs a sok katonás szabályért, de a tapasztalatok szerint ettől megy minden zökkenőmentesen.

Mivel segíthetsz addig?

Ha nem lesztek rendezők, akkor is tudtok segíteni:

 • Hívjátok meg ismerőseiteket a facebook-on! Tegyétek be az eseményt csoportokba, osszátok meg a hírt, személyesen és online is, ahol lehet!
 • Osszatok matricát, nyomtassatok otthon szóróanyagokat, terjesszétek a plakátokat! Részletek hamarosan.

Nagyon számítunk rátok! Ha nem lennénk meg elegen, akkor lefújnánk az egészet. Találkozunk április 20-án!

Köszi,
Bella, Kükü, Áron és a főszervezői csapat

2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2021, 2022, 2023 (fent):

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron