Facebook Instagram Youtube

Bringás kezdeményezések az I Bike Budapest céljában

Bringás kezdeményezések az I Bike Budapest céljában
2015.04.01
Szeretnénk nonprofit, nem kereskedelmi célú bringás kezdeményezéseknek helyet biztosítani a befutónál.

FRISSÍTÉS:

Akik a Kerékpárosklub mellett ott lesznek:

  • Budapest Bike Maffia: becsületkasszás szendvicsek és limonádék, a befolyó összeget jótékony célra fordítják
  • Cargonomia: teherbicikli simogató és lassúsági verseny
  • Tweed Run: '20-as évek két keréken
  • Sziszke - Szigetszentmiklósi bringások

****

Az I Bike Budapest végén, a margitszigeti Nagyréten lesz kb. másfél óra a menet elejének beérkezése és a bringaemelés között. A Magyar Kerékpárosklub ott lesz (I Bike Budapest pólókat is lehet majd nálunk kapni), de szeretnénk bővíteni a kört és lehetőséget nyújtani más pesti bringás szervezeteknek is a pikniken.

Nonprofit, nem kereskedelmi célú bringás kezdeményezések jelentkezését várjuk. Olyanokat, akik a felvonulás szabályait tiszteletben tartva (különös tekintettel a kereskedelmi tevékenység és a nem biciklizéssel kapcsolatos politikai tevékenység tilalmára) szeretnének megismerkedni a közönséggel és hozzáadnának az eseményhez.

Jelentkezni április 21-ig lehet, ez alapján rajzolunk majd egy térképet, amin bejelöljük, hol tudtunk helyet biztosítani a réten.

Jelentkezni az ibikebudapest [kukac] kerekparosklub [pont] hu címen lehet rövid leírással és elérhetőségekkel. Elbíráljuk a jelentkezéseket és amint tudunk, válaszolunk.
 

Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Add a Kerékpárosklubnak adód 1%-át! Az 1% felajánlásról mindent megtudhatsz itt.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár az egész országban. Belépéshez kattints ide!

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron