Facebook Instagram Youtube

Bringázható Lánchidat! - matricaosztás és aláírásgyűjtés a felvonulás előtt

Bringázható Lánchidat! - matricaosztás és aláírásgyűjtés a felvonulás előtt
2015.10.04
Hogy tudsz segíteni, hogy minél jobban fel tudjuk hívni a figyelmet a híd átjárhatóságának igényére? Segíts az aláírásgyűjtésben és matricaosztásban!

A Lánchidat a közeljövőben felújítják, és mi azt szeretnénk, hogy a busz- és biciklis közlekedés előtérbe helyezésével átjárhatóbb legyen Budapest egyik leghíresebb jelképe és legrégebbi dunai hídja.

Aláírásgyűjtésbe kezdtünk, és október 11-én biciklis felvonulást rendezünk (facebook esemény) a hídon. A hídról szóló javaslatunkat itt olvashatod.

Hogy tudsz segíteni, hogy megmutassuk a híd átjárhatóságának igényét?

Segíts az aláírásgyűjtésben és matricaosztásban!

Van több száz aláírásgyűjtő-ívünk, amik arra várnak, hogy megteljenek a Lánchidat használók neveivel és van még ennél is több matricánk, amik a vasárnapi felvonulás hírét terjesztik. Ezeket kéne eljuttatni a hídon és környékén bringázókhoz.

Másfél hét alatt 2500 aláírást gyűjtöttünk, de szeretnénk ennek többszörösét összehozni!

Arra szeretnénk megkérni, hogy ha van egy órád a hét valamelyik napján, akkor egyedül vagy barátokkal gyere ki segíteni!
Elsősorban a Lánchíd két végénél, a járdán és úton közlekedők közt, de az oda vezető útvonalak kereszteződéseiben megállók közt van szükségünk önkéntesekre.

Azt is megköszönjük, ha vendéglátóhelyeken, vagy bringaszervizekben teszel ki íveket és utána elhozod őket nekünk.

Nem érsz rá az utcán segíteni? Oszd meg a petíció linkjét!

Írd be kommentbe, mikor és hova tudsz kimenni osztani és gyűjteni, vagy jelentkezz az ibikebudapest [kukac] kerekparosklub.hu címen! Az alábbi órarendben írjuk, hogy ki mit vállalt, hogy ne legyenek átfedések a jelentkezők között.

Aláírásgyűjtő íveket és matricákat a Magyar Kerékpárosklub irodájában tudsz szerezni hétfőtől péntekig 10-16:00 között. Cím: XIII. ker. Kárpát u. 48.

(és a facebook ismerőseidet meghívtad már az eseményre?)

 

2015. október 5. hétfő
 

2015. október 6. kedd

Nemes Viktória - Lánchíd pesti hídfő 17:30-18:30


2015. október 7. szerda

Nemes Viktória - Lánchíd pesti hídfő 17:30-18:30


2015. október 8. csütörtök


2015. október 9. péntek


2015. október 10. szombat

 


 

Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Több mint 80 biciklivel tiltakoztunk a Bubi bezárása ellen a BKK székházánál

A Magyar Kerékpárosklub felhívására vasárnap – gyülekezésmentes egyéni akcióként – több mint 85 Bubit lakatoltak a BKK székháza elé a közbringa-rendszer hétfői bezárása miatt tiltakozva. Bár ideje felújítani a Bubit, a szükségtelenül hosszú leállás elveszi az egészséges közlekedés lehetőségét azoktól, akik Bubival kerülték volna el a fertőzésveszélyt – üzente az akcióval a Kerékpárosklub.

2020.11.30 |  aron
Önkormányzati roadshow: javaslatcsomagokkal, előadásokkal keressük fel az új helyi vezetőket

2019 októberében sok budapesti és vidéki településen új önkormányzati vezetés, új képviselő-testület alakult. A Kerékpárosklub - ahogy eddig is - pártállástól függetlenül minden vezetéssel és illetékes szervezettel az együttműködést keresi egy bicikli- és ezen keresztül emberbarát Magyarország felépítéséhez. Úgy gondoljuk, hogy ahol jó bringázni, ott jó élni - ehhez pedig ideális esetben rendszeres szakmai együttműködés szükséges. De persze ha szükséges, akkor mindig eljöhet a demonstrációk és tiltakozások ideje. Ebben a cikkünkben összefoglaljuk az eddigi találkozók eredményeit, és megmutatjuk helyi javaslatcsomagjainkat. 

2020.03.23 |  aron