Facebook Instagram Youtube

Hírek: lánchíd

Így tennénk bringázhatóbbá a Lánchíd pesti és budai hídfőjét
Budapest bringázhatóvá tételének egyik kulcsa a Lánchíd átadása az akadálytalan közösségi, kerékpáros és gyalogos közlekedésnek. Nyakunkon a Lánchíd felújítása, a bringabarát megoldásokért régóta küzd a Kerékpárosklub. Része Budapest programunknak, és a következő önkormányzati ciklus legfontosabb teendői közé is bekerült, amikért az I bike Budapest felvonulást szervezzük áprilisban. Most azt mutatjuk be, hogyan tennénk bringázhatóbbá a híd pesti és budai hídfőjét, hogy minden irányból kényelmesen elérhető legyen a Lánchíd. Spoiler: kerékpársávot kérünk a Clark Ádám és Széchényi térre, valamint a József Attila utcára. Ezt a Lánchíd autóforgalmának (általunk nem támogatott) megtartása mellett is ki lehet alakítani.
2019.04.03 |  aron
Köszönjük! 25000-en voltak a vasárnapi I bike Budapest bringás felvonuláson
A szervezők és rendőrök szerint 25000-en voltak a vasárnapi I bike Budapest bringás felvonuláson, 10 kilométeren kígyózott a menet. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett örömtekerés és demonstráció célja olyan várost csinálni Budapestből, ahol gyerekektől idősekig bárki biciklire tud ülni. A legfrissebb forgalmi adatokból látszik, hogy Budapest lakói idén is többen közlekednek biciklivel, mint egy éve. A Kerékpárosklub azt szeretné, hogy a város bringabarát fejlesztése végre vegye fel a lakói tempóját, ne legyenek útfelújítások kerékpárosbarát fejlesztés nélkül. 
2018.04.23 |  aron
Bringázható Lánchidat! - Biciklis felvonulás és aláírásgyűjtés az átjárható Lánchídért
A Lánchidat nem arra tervezték, amire ma használjuk, ma szinte lehetetlen rajta átmenni az autóforgalom miatt. Itt az ideje, hogy újra átjárhatóvá tegyük!
2015.09.22 |  aron
Hogyan lehet átjárhatóbb a Lánchíd? - előadás és fórum
A felvonulás után áttekerünk a Fogasházba, ahol egy előadáson bemutatjuk, milyen tervek születtek a Lánchíd felújítására és milyen lehetőségek lennének a jelenleg autóval, busszal és biciklivel is alig járható híd átjárhatóbbá tételére.
2015.09.21 |  aron
Több százan tekertünk az átjárhatóbb Lánchídért!
Nagyon köszönjük mindenkinek, aki eljött az átjárhatóbb Lánchídért tartott bringás felvonulásra vasárnap! Több százan tekertünk együtt a szakadó eső ellenére, hogy a felújítás után busszal, biciklivel, taxival és motorral is járható legyen a híd.
2015.10.12 |  aron
Bringázható Lánchidat! - matricaosztás és aláírásgyűjtés a felvonulás előtt
Hogy tudsz segíteni, hogy minél jobban fel tudjuk hívni a figyelmet a híd átjárhatóságának igényére? Segíts az aláírásgyűjtésben és matricaosztásban!
2015.10.04 |  aron