Facebook Instagram Youtube

Budapestről a Balatonra - Közösségi tervezés

Budapestről a Balatonra - Közösségi tervezés
2012.01.18
Köszönjük a számos kommentet a különböző fórumukon. Reméljük, hogy a „közösségi tervezés” sikerrel fog járni és tényleg egy használható útvonal, vagy akár több alternatíva fog levezetni Budapestről a Balatonra.

Köszönjük a számos kommentet a különböző fórumukon. Reméljük, hogy a „közösségi tervezés” sikerrel fog járni és tényleg egy használható útvonal, vagy akár több alternatíva fog levezetni Budapestről a Balatonra.
A tervezési feladatok ilyen fajta segítését mindig igyekszünk prioritásként kezelni, ahányszor megkeresnek minket különböző, a kerékpározást érintő tervekkel, mi felkutatjuk a helyi tagjainkat és megkérdezzük az ő véleményüket is.

Azt, hogy a jelen feladatnál megkérdezték az ötleteinket/javaslatainkat, már egy pozitív lépésnek tartjuk és annak külön örülünk, hogy ennyi munkát fektettetek Ti is bele. Ilyen országos méretű kerékpáros intézkedésnél egy országos „kerékpáros” szervezet véleménye nélkülözhetetlen.

Elküldött levelünket itt találjátok, amelyben az etyeki kerülő létjogosultságának kérdésére külön felhívtuk a KKK figyelmét, azonban a kormányhatározat szerint az útvonalnak Etyeket érintenie kell.

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron