Facebook Instagram Youtube

Hírek

Tervvéleményezés 2012
A 2012-ben az egyes tervekről készített szakmai véleményeket a csatolmányokban találjátok:
2012.06.28 |  Közlekedés
Kerékpáros fogalomtár
A kerékpáros fogalmak pontos használata jelentős szereppel bír, ezért elkészítettünk egy Kerékpáros fogalomtárat, amit innen tudtok elérni.Továbbá, az ECF honlapján elérhető egy lexikon és szótár is, ami az érdekes statisztikai adatokon túl 27 különböző nyelven adja meg a kerékpározással kapcsolatos szavak és kifejezések pontos fordítását! Használjátok sokat!
2012.06.28 |  Közlekedés
Friss kerékpárszállítási lehetőségek és ajánlatok a vasúton-2012 nyár
Habár a már régóta várt budapesti fejpályaudvari állomások tárolóinak kivitelezése előreláthatólag csúszni fog, a kerékpárszállítási lehetőségekben igyekszik a MÁV-START  ZRt. fejleszteni. Több térségbe nagyobb kapacitású kerékpárszállító kocsikat vezényelnek a nyári időszakban, valamint különböző kedvezményes ajánlatokat kínál a kerékpáros turisztikára vágyó utasoknak.
2012.06.22 |  Közlekedés
Margit híd - mindenkinek
Írásom célja, hogy az esetleges félreértéseket tisztázzuk a Margit híddal kapcsolatban. Számos egyeztetésen vettünk részt a kezdektől és próbáltuk képviselni a "kerékpáros érdekeket". Mindössze „egy” nagy probléma volt a tervezés során: a kezdeti fázisban nem mérték fel teljeskörűen a nem-motorizált forgalmat (főleg a gyalogosokat és a bicikliseket). Mivel a felújítás célja ezen forgalmak előnyben részesítése, így nagyságuk növekedett. Az így be nem tervezett forgalom megfelelő lebonyolítására született ez a – lassan átadásra kész - kompromisszumos kialakítás.
2011.10.09 |  Közlekedés
Beszámoló - BuBi szakmai fórum 2011.09.20.
Részt vettünk a 20-i BKK által szervezett BuBi (Közösségi Kerékpáros Közlekedési Rendszer) konferencián és szakmai fórumon. Az esemény Vitézy Dávid (BKK) megnyitójával kezdődött, amelyben többször megemlítette a Magyar Kerékpárosklubot. Állította, hogy az általunk mért kerékpárforgalom duplázódása tovább fog növekedni a rendszer bevezetésének köszönhetően. Beszédében elhangzott az a mondat, miszerint a BKK-t mostanában Budapesti Kerékpáros Központnak „csúfolják”.
2011.09.21 |  Közlekedés
Kerékpáros Szakmai Nap Veszprémben
Már korábban beszámoltunk róla, hogy hosszú távú együttműködést kezdtünk Veszprém Megyei Jogú Várossal. 2013. júliusában találkoztunk először a város vezetőivel és az illetékes hivatalok munkatársaival. Akkori látogatásunk főképp az ismerkedésről szólt: Veszprémben több kerékpáros fejlesztés is megvalósult az elmúlt években, a közös célunk pedig az, hogy a jövőbeli közlekedési és városrendezési tervekben a gyaloglás és a kerékpározás integrált szemlélettel jelenjen meg. E célt szolgálta a 2013.
2013.10.14 |  Közlekedés