Facebook Instagram Youtube

Évindító Kerékpárosklub találkozó

Évindító Kerékpárosklub találkozó
2023.02.06
Tavaly elmaradt, de idén bepótoltuk: összeültünk a Kerékpárosklub területi szervezeteinek képviselőivel, átbeszéltük az elmúlt évet, célokat tűztünk ki az ideire.

Február 4-én tartottuk a Kerékpárosklub országos területi szervezeteinek találkozóját. Az évindító esemény egyik nem titkolt célja - a tapasztalat- és tudásmegosztás mellett - a csapatépítés volt. Nagyon örülünk, hogy idén ilyen nagy számban részt vettek a területi szervezetek vezetői, önkéntesei is az eseményen.

Az egész napos program során a Kerékpárosklub munkatársai, elnökségi tagjai és önkéntesei tartottak előadásokat, majd workshopok keretében beszéltük át a 2022-es eredményeinket, és ehhez szorosan kapcsolódva tervezzük az idei évet.


Minden területi szervezetünk számára más és más jelenti a legnagyobb kihívást, de a workshopokon jól megmutatkozott, hogy egy nagyon erős támogatói bázis van mindenki mögött. Közösen dolgozunk azért, hogy Magyarországon ne csak kerékpározni, hanem élni is jobb legyen. Bár rengeteget kell még dolgoznunk azért, hogy a gyerekeink egy olyan országban nőhessenek fel, ahol jó élni, de ezek a találkozók megerősítenek minket abban, hogy nagyon sokan vagyunk, akik tenni szeretnének az ügyért.

Köszönjük a gondolatébresztő előadásokat Biczók Péternek, Dominus Ákosnak, Emődy Barbarának, Kádár Melindának és Bereczky Ákosnak, valamint Csikai Máriának és Fazekas Samunak a workshopok koordinálását. 

A találkozón elhangzott előadások felvételeit hamarosan megosztjuk tagjainkkal.

Hagyományteremtő díjátadó:Vándordíjakkal szerettük volna kifejezni területi szervezetink számára, hogy milyen nagyra értékeljük a munkájukat. Idén a Magyar Kerékpárosklub Kelet-PestCM365 - Magyar Kerékpárosklub Szeged és a Magyar Kerékpárosklub Veszprém, akiknek ezúton is nagyon gratulálunk!


Ahol jó bringázni, ott jó élni!

Mit csinál a területi szervezet?

Egy terület/település igazi ismerője az ott élő kerékpáros, aki nap mint nap azon a környéken teker, közlekedik kerékpárjával. Azok a Kerékpárosklub tagok, akik szeretnének is tenni azért, hogy kerékpárosbaráttá váljon környékük/településük, alkotják az öntevékeny területi szervezeteink magját, ők tudják pontosan megmondani, mire van szükségük az ott közlekedő kerékpárosoknak. A területi szervezetek a Magyar Kerékpárosklub általános irányelveit képviselik helyi szinten.

Ismerd meg őket, csatlakozz:

MAGYAR KERÉKPÁROSKLUB TERÜLETI SZERVEZETEK


A találkozó létrejöttét a Magnet Bank Közösségi Adományozási Programja támogatta.


Tetszett a cikk? A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

  • Támogass minket adód 1%-ával! Adószámunk: 18245402-2-43
  • Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!
  • Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron