Facebook Instagram Youtube

Gyere velünk a Bánkitó Fesztiválra!

Gyere velünk a Bánkitó Fesztiválra!
2014.06.26
Gyere velünk a Bánkitó Fesztiválra két keréken vagy tekerd körbe velünk a tavat!  Nincs bringánd? Kölcsönözz! Mindegy melyiket választod az élmény és jó hangulat nem marad el! További programokkal is várunk a helyszínen!

A Bánkitó Fesztiválon idén is ott leszünk!


1.  Tekerj a tóra!

Szervezett kerékpártúra a Bánkitó Fesztiválra!

A korábbi évek tapasztalata alapján idén csak Vácról indítunk vezetett túrát. A Budapest-Vác közötti szakaszt, aki szeretné megteheti kerékpárral is, de a Nyugati pályaudvarról Vácra kerékpárszállítós vonat is indul.

 • Túrák időpontjai: 2014. július 17. és 18. csütörtök és péntek
 • Gyülekező: reggel 9 órakor a Váci vasútállomáson
 • Indulás: 9:00
 • Időtartam: kb. 4 óra pihenőkkel, érkezés 13 óra körül
 • Túra táv Vácról: 35 km
 • Vonat indulás Budapestről:  8.11, érkezés Vácra 8.53-kor

Útvonal:
(Budapest Nyugati - vonat) – Vác - Rád - Penc - Keszeg - Alsópetény – Bánkitó Fesztivál (bicikli)

Vácon bringára pattanunk és Bánknak vesszük az irányt. Vác és Bánk között végig kisforgalmú úton tekerünk. Az útvonal enyhén dimbes-dombos, kis emelkedők és lejtők váltják egymást. Egy nagyobb kaptatóval kell csak számolni nem sokkal a cél előtt, de a jó levegő, a hangulatos erdei táj, a cél közelsége, na és persze a jó társaság miatt ezt észre sem fogjuk venni. Bár főként erdősebb, árnyasabb úton tekerünk, azért a naptejet se hagyd otthon.

Regisztráció itt!

Ha Magyar Kerékpárosklub tag vagy a tagsági kártyádat semmi esetre se felejtsd otthon, mert 25% kedvezmény jár a kerékpárjegy árából!

Fontos: a túráinkon való részvétel ingyenes, túravezetőt is biztosítunk!  Bringát kölcsönözni viszont csak a helyszínen tudtok!


2. Tekerj a tó körül!

Kerékpártúra Bánk környékének megcsodálására!

 • A túrák időpontjai: 2014. július 18. és 19. péntek és szombat
 • Gyülekező: 10:30, Bánk tópart, Magyar Kerékpárosklub sátor
 • Indulás: 10:45 mindkét napon.
 • A túra távja: 45km.

Útvonal: Bánk - Alsópetény - Nézsa - Nógrádsáp - Galgaguta - Nógrádkövesd - Szécsényke - Kétbodony - Romhány - Bánk

A túra végig alacsony forgalmú, változó minőségű aszfaltozott úton halad, bármilyen kerékpárral teljesíthető, de a szintkülönbségek miatt, többsebességes kerékpár erősen ajánlott!

A túrán való részvételhez, a Kerékpárosklub Bringakölcsönzőjében a helyszínen kerékpár bérelhető!

Fontos: a túráinkon való részvétel ingyenes, túravezetőt is biztosítunk!  Bringát kölcsönözni viszont csak a helyszínen tudtok!


3. Kerékpárosklub Bringakölcsönző a Bánkitó Fesztiválon

Ha nem lesz nálad kerékpár, akkor se aggódj, mert nem maradsz kétkerekű nélkül a nyár legbringásabb fesztiválján. Ha egy kis biciklis romantikára, vagy csupán egy praktikus közlekedési eszközre vágysz, keress minket bátran.

 • Bérlési díjak:
  1 nap 3.000 Ft
  3 nap: 8.000 Ft

Bérlési Feltételek: Arcképes igazolvány bemutatása ÉS 10.000 HUF kaució készpénzben kerékpáronként.


4. Programok a Kerékpárosklub standjánál

 • Óriás biciklis puzzle: Bicikliző béka, biciklit emelő alak, virágok… hogy is van ez?
 • Biciklizz okosan! - családi társasjáték a szokottnál jóval nagyobb méretben
 • Szereld magad! - hasznos kerékpár karbantartási praktikák

5. Kérdésed van a Kerékpárosklub programjaihoz?

Írd meg a rendezveny<kukac>kerekparosklub.hu e-mail címre.

További részletek a fesztivál honlapján.


 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron