Facebook Instagram Youtube

Hamarosan Kaposváron is lesz közbringa!

Hamarosan Kaposváron is lesz közbringa!
2014.07.24
Szerdán mutatták be a kaposvári közbringarendszer alapjait. A tesztidőszak várhatóan nyár végén kezdődhet.

Szeged, Esztergom, Hévíz és Budapest után Kaposvár lehet a következő város, ahol közbringával közlekedhetünk. A rendszer szabadtéri bemutatóját szakmai fórum előzte meg, ahol bárki feltehette kérdéseit. Az előadások során szó esett a közbringa rendszerek funkciójáról, a kaposvári tervekről, illetve a rendszer konkrét műszaki tartalmáról. 

A tesztidőszakban a kaposváriak 3 gyűjtőállomást és 30 biciklit vehetnek majd birtokukba. Az összes kerékpár elektromos rásegítésű lesz, így könnyedén lehet majd velük leküzdeni az emelkedőket. A kerékpárok további érdekessége, hogy gyereküléssel szerelteket is lehet majd használni, így könnyítve a kisgyerekesek mindennapjait.

Sikeres tesztidőszakot követően, a város lakosságának kellő nyitottsága esetén kezdődhet a teljes rendszer kiépítése. A rendszer svájci technológiára épül, melynek szállítója  a pécsi székhelyű Public Bike System Hungary Kft.

A fotók forrása: Public Bike System Hungary Kft.

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron