Facebook Instagram Youtube

I bike Budapest MATRICAOSZTÁS - terjeszd a felvonulás HÍRÉT!

I bike Budapest MATRICAOSZTÁS - terjeszd a felvonulás HÍRÉT!
2024.03.06
A matricaosztás az egyik legjobb módja annak, hogy az I Bike Budapest hírét terjesszük és mindenki tudjon róla, mekkora felvonulást rendezünk április 20-án. Több ezer matricánk várja, hogy bringások kezébe kerüljön. Segítesz?

A matricaosztás lényege, hogy bringások közt népszerű helyeken, csomópontokban, piros lámpáknál, eseményeken adjuk a kezükbe a 2024-es felvonulás matricáit.

Az alábbi matricaosztó naptárban felsoroltuk a felvonulás előtti napokat. Ami tőled kérünk, hogy add a nevedet, a helyszínt és a tól-ig időpontját annak, amikor osztani tudsz. Vállalj el egy vagy több időpontot és helyszínt egyedül, vagy a barátaiddal, vedd elő a mosolyod, és biztos örülni fognak neked!

Jelentkezni tudsz:

Az alábbi Google űrlapon

Itt van néhány példa, hogyan írd be magad:

2024. április 02. szombat Pesti alsó rakpart (autómentes szombat délután) 16:00 - 18:00: Bájker Béla és Montis Mari

2024. április 03. vasárnap Szent Gellért tér (bicikliút lámpájánál) 17:00-18:00: Lelkes Lilla és Bringás Balázs

2024. április 04. hétfő Jászai Mari tér (bicikliút lámpája): 16:30-18:00: Libakergetős Lali

Ha nem írod be a dátumot + időpontot és/vagy helyszínt, akkor nem tudunk matricát adni.


Amit kérünk:

Te képviseled az I Bike Budapestet, ezért nagyon fontos, hogy légy kedves és ne nyomulj túlságosan. Kérdezd meg adhatsz-e matricát, hallottak-e róla, majd köszönd meg, ha elveszik - de ezt úgysem kell mondanunk. :)

Ha valami miatt a bevállalt időpontban mégsem tudsz kimenni, vállalj másikat, vagy hozd vissza a matricákat, hogy másnak is jusson. A felvonulás előtti héten nézd át a zsebeidet, nem maradt-e véletlenül pár darab, és oszd el azt is, tedd be parkoló bringák lakatjai alá!

Ha a felvonulás napjáig jársz olyan - nem feltétlenül "bringás", esemény, ahova sokan mennek biciklivel, akkor vigyél magaddal matricát nyugodtan!

Osztogathatsz egyedül is, de barátokkal szórakoztatóbb.

Az is jó megoldás, ha parkoló bringák lakatjai alá, csomagtartójába tűzöl (ne ragassz más bringájára!) matricát. Ez útközben is intézhető, de érdemes ott csinálni, ahol sok bicikli parkol. Köszönjük a segítséget, hajrá!

Hogy támogathatod még a felvonulást?

Támogasd a bringás fejlődést!

Csatlakozz a Kerékpárosklubhoz, csináljunk együtt bringás országot Magyarországból!


Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron