Facebook Instagram Youtube

Idén is bringával menj a Sziget fesztiválra!

Idén is bringával menj a Sziget fesztiválra!
2014.07.20
Idén is mi fogjuk üzemeltetni Közép-Európa legnagyobb őrzött és ingyenes bringaparkolóját a Sziget fesztiválon! Nem kell a HÉV-re várnod vagy hosszasan autóparkolóhelyet keresned. Gyere bringával és mi a nap 24 órájában ingyen vigyázunk kétkerekűdre, míg te bulizol!
Idén is mi fogjuk üzemeltetni Közép-Európa legnagyobb őrzött és ingyenes bringaparkolóját a Sziget fesztiválon!
 
Nem kell a HÉV-re várnod vagy hosszasan autóparkolóhelyet keresned. Gyere bringával és mi a nap 24 órájában ingyen vigyázunk kétkerekűdre, míg te bulizol!

 A következőket javasoljuk a Sziget megközelítéséhez:

• Az Árpád hídnál található "H" hidat az autóforgalom és az elégtelen éjszakai közvilágítás miatt nagy körültekintéssel közelítsétek meg
• A főbejáratnál található „K” hídon való áthaladáskor a nagy gyalogosforgalomra való tekintettel szálljatok le a bringárol és toljátok azt át a hídon.
 

A kerékpárok a nap 24 órájában biztonságban vannak:

A Kerékpárosklub sátrában rögzítésre kerül a kerékpárral érkező karszalagszáma és a kerékpár adatai (típus, szín, felirat és ismertetőjel). A kerékpár és annak gazdája is kap egy parkolójegyet, majd a kerékpárt mindenki maga rögzíti a kerítéssel védett parkolóállványhoz. Távozáskor az aktivisták szigorúan ellenőrzik a parkolójegyet és a kerékpárról rögzített adatokat is. A megőrző biztonságáról a fesztivál biztonsági személyzete is gondoskodik.
 
 

Kerékpárkölcsönző is rendelkezésre áll:

Idén kerékpárkölcsönzőt is üzemeltetünk. Így aki nem bringával érkezik a Szigetre, kedvező árakon bérelhet magának biciklit minden nap reggel 9:30 és este 20:30 között a kerékpárparkoló mellett.
 

Kölcsönzési árak: 

- óránként 400 Ft/óra (min 2 óra)
- fél napra (5 óra) 1.500 Ft
- egész nap (11 óra) 3.000 Ft (24 órán keresztül nem maradhat nálad a bicikli, este 20:30-ra vissza kell azt hoznod)
 
 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron