Facebook Instagram Youtube

Idén ősszel Budapesten nem lesz Critical mass felvonulás

Idén ősszel Budapesten nem lesz Critical mass felvonulás
2012.09.05
Cimkék: Érdeklődőknek, cm
 

 

Igen, a hír igaz, Budapesten a CM idén elmarad. Tehát nem bicajozunk közösen szeptember 22-én, annál inkább az év 365 napján, munkába, iskolába, vásárolni, jó sokan, ahogy az utcát nézzük. A felszabaduló erőnket a Kerékpárosklub tagtoborzására igyekszünk fordítani, szintén az év 365 napján, és titeket is erre kérünk. Legyetek tagjaink, ha még nem vagytok, beszéljétek rá a társaitokat, most ezzel, és nem az egyszeri felvonulással segíthetitek a közös ügyünk előrevitelét.

Az  elmaradás indokait a kerékagyon és a cm honlapon olvashatod, ahol Kükü és Sinya, a két főszervező nyilatkozik.


fotó: index.hu

További Index fotók itt: http://galeria.index.hu/belfold/2012/09/07/kuku_es_siinya_a_nonprofit_szfera_simicskai
és Critical mass örömfotók itt:
http://galeria.index.hu/kult/2010/04/24/critical_mass_2010/

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron