Facebook Instagram Youtube

Ismét tekerj velünk a tóra! – Bánkitó Fesztivál 2013

Ismét tekerj velünk a tóra! – Bánkitó Fesztivál 2013
2013.07.05
Cimkék: Érdeklődőknek
Gyere velünk a Bánkitó Fesztiválra július 19-én végig két keréken, vagy július 20-án reggel vonat+bicaj kombóval! További programokkal is várunk a helyszínen!

A Bánkitó Fesztiválon idén is ott leszünk és sokfélével készülünk. Katt az alábbi linkekre a további infóhoz!
Fontos: a túráinkon való részvétel ingyenes, túravezetőt is biztosítunk, bringát kölcsözözni viszont csak a helyszínen tudunk, a túrákhoz nem.

1. hosszú túra (70 km) pénteken a bevállalósabbaknak (végig 2 keréken)
2. rövid túra szombaton (vonat + 2 kerék)
3. helyszíni bringabérlés, hogy ne maradj 2 kerék nélkül
4. gyermekprogramok 
5. felnőttprogramok
6. bringambulancia

 

1. Budapest-Bánk – végig bicikli

Táv: 70 km
Idő: kb. 5 óra
Időpont: 2013. július 19. péntek
Gyülekező: reggel 8.00 óra Budapest Batthyányi tér HÉV végállomás
Indulás: legkésőbb 8.30, várható érkezés ebédidőben 13.00 óra körül

Útvonal:
Budapest Batthyányi tér HÉV végállomás - Újpest Városkapu (Váci út) - Bocskai u. - Lőwy u. - Attila u. - Fóti út - Káposztásmegyeri u. - Óceánárok u. - Külső Szilágyi út - 2/A alatt átjutás - (Dunapart) - Dunakeszi - Vác - Rád - Penc - Keszeg - Alsópetény – Bánkitó Fesztivál

A túra útvonala Dunakesziig főként kerékpárúton halad. Dunakeszi és Vác között egy kicsit forgalmasabb aszfalt úton, Vác és Bánk között pedig végig kisforgalmú úton tekerünk. Az útvonal enyhén dimbes-dombos, kis emelkedők és lejtők váltják egymást. Egy nagyobb kaptatóval kell csak számolni nem sokkal a cél előtt, de a jó levegő, a hangulatos erdei táj, a cél közelsége, na és persze a jó társaság miatt ezt észre sem fogjuk venni. Bár főként erdősebb, árnyasabb úton tekerünk, azért a naptejet se hagyd otthon.

A túrára való jelentkezés lezárult!


2. Budapest-Bánk Light – vonat+bicikli kombináció

A hosszabb túránk kényelmesebb verziója. Itt a Budapest-Vác vonalon vonatozunk megfelezve ezzel a tekerendő távot, és majd csak Vác és Bánk között bicajozunk.
Táv: 35 km
Idő: kb. 5 óra
Időpont: 2013. július 20. szombat
Gyülekező: reggel 9.00-kor Váci vasútállomáson
Vonat indulás:  8.11, érkezés Vácra 8.53-kor, várható érkezés Bánkra 12.00 óra körül

Útvonal:
Budapest Nyugati – Vác (vonat) - Rád - Penc - Keszeg - Alsópetény – Bánkitó Fesztivál (bicikli)

A túra során Vácig a MÁV vendégszeretetét és kényelmes kupéit élvezzük majd, egy kis falfirka elemzéssel egybekötve. Váctól bringára pattanunk, és Bánknak vesszük az irányt. Az útvonal innentől megegyezik a hosszú túra útvonalával, tehát nem maradunk le a hangulatos dimbes-dombos tekerésről ebben az esetben sem.

A túrára való jelentkezés lezárult!

Ha Magyar Kerékpárosklub tag vagy a kártyádat semmi esetre se felejtsd otthon, mert 25% vasúti kedvezmény jár a kerékpárszállításra!


3. Magyar Kerékpárosklub bringakölcsönző a Bánkitó Fesztiválon
2013. július 19-21

Ha nem tekersz a tóra, és nem is hozol semmilyen más formában kerékpárt magaddal a Bánkra, akkor se aggódj, mert nem maradsz kétkerekű nélkül a nyár legbringásabb fesztiválján. Ha egy kis biciklis romantikára, vagy csupán egy praktikus közlekedési eszközre vágysz, keress minket bátran.

  • Bérlési díjak: 
    1/2 nap 2.000 Ft
    1 nap 3.000 Ft
    3 nap: 8.000 Ft

4. Gyermekprogramok a Nádas kempingnél a tóparton

  • Fabicikizés - hogy az egyensúlyt már pici korban megérezzék, és pillanatok alatt megtanuljanak igaziból is biciklizni
  • Óriás biciklis puzzle
  • Biciklizz okosan! - családi társasjáték a szokottnál jóval nagyobb méretben.
  • Biciklis kártyajáték: Az első igazi bicajos „Fekete Péter”.

5. Felnőttprogramok a Kerékpárosklub standjánál

  • Biciklivel a városban – társasjáték: A városi bringázás papír alapon, nagyméretben, dobókockával és chic-es biciklis bábukkal spékelve.
  • MK lapozgató: Biciklis hírek a nagyvilágból
  • Kerékpáros tanácsadás I. a bringakölcsönzőnél Július 19. péntek 15.00-16.00 
  • I. Bánkitó Kerékpáros Lovagi Torna: Július 20. szombat 17.00- 18.30 - Tópart: lány és/vagy fiúszöktetés a sárkánytól – lóabrakoltatás – kerékpatkolás – „vaspóni” lovaglás. Jelentkezés: a helyszínen lévő bringás istállónknál (bringakölcsönző) péntek 12.00 órától - szombat 14.00 óráig. Jól hangzó lovagi névről, üzemképes vasparipáról, és sárkányfogságában raboskodó egyedről saját magadnak kell gondoskodnod.
  • Kerékpáros tanácsadás II. a bringakölcsönzőnél július 21. vasárnap 15.00 - 16.00 

6. BRINGAMBULANCIA ZÖFI SZOCBRINGA PROGRAM
A Zöld Fiatalok (ZöFi) 2011 elején indította el a Szociális Bringa Programját (SzocBringa), aminek a segítségével 17 szociálisan hátrányos helyzetű, budapesti munkanélkülit, vagy a kerékpáros kultúra mellett elkötelezett fiatalt sikerült államilag elismert (OKJ), kerékpárszerelő képzés elvégzéséhez hozzásegítenünk. Ők fogják ingyen felmérni a biciklid állapotát, és elvégeznek rajta alapvető karbantartási műveleteket.

További részletek a fesztivál honlapján.


 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron