Facebook Instagram Youtube

Kecskeméti évzáró buli

Kecskeméti évzáró buli
2014.11.09
Kecskeméti területi szervezetünk mindig is élen járt túrák szervezésében.Idei túráik lezárásaként először hagyományteremtő szándékkal Évzáró Bulit tartottak.

Kecskeméti területi szervezetünk mindig is élen járt túrák szervezésében.
Idei túráik lezárásaként először hagyományteremtő szándékkal Évzáró Bulit tartottak.

Felhasználva ezt az ünnepi alkalmat, vendégül látták a támogatóikat, akik év közben segítik a tevékenységüket, illetve nyereményeket ajánlanak túrasorozatukhoz.

 


A délután első felében László János elnök beszélt a Kerékpárosklub országos tevékenységéről, céljairól, elért eredményeiről.

 

 

Szórád Előd, helyi vezető és Marticsek Dénes a Kecskeméti Területi Szervezet városi érdekvédelmi működését mutatta be.

 

 

Barna Imre és Hársch Ferenc az idei kirándulásokról adtak összegzést.

 

 

 

 

Gilly Zsolt, a Kiskunsági Nemzeti Park (KNP) munkatársa a jövő évi túrákban komoly szerepet vállaló KNP-ről tartott előadást.

Ezután oklevelekkel, ajándékokkal köszönték meg támogatóik segítségét

 


Nagyjából este 6 körül kezdődött a buli, melyre a résztvevők rengeteg étellel, itallal készültek.

 

 

 

Levetítésre került a túracsapatot bemutató kis videó. (A forgatáshoz szükséges sportkameráért és felszerelésért köszönet a Myactioncam-nak.)

Aztán néhány többnapos túráról (Bécs-Passau, és Alpok-Adria túra) szóló élménybeszámolót is meghallgathatott a közönség.Fotó: Novák Marcsi és Szrapkó István

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron