Facebook Instagram Youtube

Kerékpárosklub évindító - területi szervezeteink találkozója 2024

Kerékpárosklub évindító - területi szervezeteink találkozója 2024
2024.01.15
Már hagyománynak számító évindító találkozónkon területi szervezeteink vezetőivel, a Kerékpárosklub lelkes aktivistáival találkoztunk január 13-án, és egy egész napot töltöttünk együtt, amit megfűszereztünk inspiráló előadásokkal, workshopokkal és az előttünk álló év tervezésével.

Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke egy rövid előadásban számolt be a 2024-es terveinkről, programjainkról és a tervezett kampányokról - az előadásról felvétel is készült, amit tagjaink hamarosan megnézhetnek a Kerékpárosklub TAGOK facebook csoportunkban. Erdős Zoli izgalmas prezentációt tartott "Kerékpározási körkép Magyarországon (és a világban): hol állunk most?" címmel.

A nap végén pedig kollégáink, Bella és Samu, tartottak workshopot a területi szervezeteink számára, amely során az önkéntes menedzsmentet helyeztük fókuszba, vagyis "Hogyan ne egyedül csináljuk a területi szervezetet?".

Valamint kiosztottuk a Kerékpároskupa Vándordíjait is, amit idén a Magyar Kerékpárosklub Törökbálint és környéke a legjobb Bicibusz programokért, a Magyar Kerékpárosklub Velencei-tó mint legújabb területi szervezet - a végtelen lendületért, és Novák Peti, a Magyar Kerékpárosklub Dél-pesti Területi Szervezet vezetője kapta - a fáradhatatlan fesztiváltárolózás szervezéséért.

Az évindító esemény egyik nem titkolt célja - a tapasztalat- és tudásmegosztás mellett - a csapatépítés volt. Nagyon örülünk, hogy idén is ilyen nagy számban vettek részt a területi szervezetek vezetői, önkéntesei az eseményen.

Támogasd a bringás fejlődést!

Csatlakozz a Kerékpárosklubhoz, csináljunk együtt bringás országot Magyarországból!


Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron