Facebook Instagram Youtube

Kézikönyvet írtunk a kerékpározás népszerűsítéséhez

Kézikönyvet írtunk a kerékpározás népszerűsítéséhez
2021.12.14
2021-ben szemléletformálási kézikönyvet írtunk a BKK-nak, hogy a VEKOP projekt kerékpárosbarát fejlesztéseit hatékony és pozitív hangvételű népszerűsítő kampányok erősíthessék, így többen üljenek biciklire a mindennapokban. A kézikönyv azért hasznos, mert segít elkerülni azokat a hibákat, amik gyakran jellemzik a kerékpáros kommunikációt. Az útmutató komplexen, a szemléletformálás, népszerűsítés, oktatás és fejlesztések bemutatása terén is ad ajánlásokat. A 75 oldalas anyag célcsoportok szerint, több év tapasztalatai alapján bevált eszközök felsorolásával ad kapaszkodót a kerékpározás népszerűsítésében még nem gyakorlott önkormányzatoknak és kommunikációs cégeknek.
12 budapesti területen végez kerékpáros- és gyalogosbarát fejlesztéseket a BKK 2021-től az Európai Uniós támogatású VEKOP projektek keretében. Budapesten úttörő módon a fejlesztések tervezése és kivitelezése mellé végre kommunikációs költségeket is elkülönítettek. Így lehetősége lesz a lakosoknak megismerni a helyi fejlesztéseket, a kerékpározás előnyeit és választ kaphatnak a biciklis közlekedést övező tévhitekre.  A beruházásokat kísérő kampányokhoz nyújt segítséget a kézikönyv, hogy elkerülhetők legyenek a kerékpáros kampányokra jellemző hibák és félreértések. Az útmutató persze a VEKOP fejlesztéseken túli minden más esetben is hasznos információkat tartalmaz.

A kézikönyv alapját a kerékpározás népszerűsítésében évtizedes tapasztalattal bíró Halász Áron elnökségi tag és szóvivő írta meg. A nyilvános és végleges, fejlesztésekben érintett kerületekhez is eljuttatott kézikönyvet BKK munkatársai szerkesztették és rövidítették. Részletes kifejtés igénye esetén a kommunikációt végző szereplők konzultációs együttműködést kérhetnek tőlünk.


Figyelem

Támogasd adód 1%-ával a Magyar Kerékpárosklub bringás fejlődésért végzett munkáját!


Kapcsolódó hírek

Tervvéleményezés 2021

BudapestFővárosi Önkormányzat:BKKAktív és Mikromobilitási stratégia javaslatokBudapest KözútVIII. kerületDiószegi Sámuel utcaDunakanyarVác - Verőce EV6

2021.01.21 |  aron
Tervvéleményezés 2020

Budapesti infrastrukturális javaslatok a koronavírus kezelésére: Levél Karácsony Gergely főpolgármesternek,táblázatos lista,

2020.01.07 |  aron
Baleset-, felelősség- és lopásbiztosítás is jár Kerékpárosklub tagsághoz - itt vannak a részletek!

Kerékpárosklub tagsággal a baleset- és felelősségbiztosítás mellett már biciklilopásra is jár kártérítés az ezt választó tagjainknak. A Kerékpárosklub és a Posta Biztosító közti együttműködésnek köszönhetően többféle értékre biztosíthatjátok kerékpárotokat, az eddigiekkel megegyező áron, további választható extrákkal. Mindeközben a tagsággal több száz kedvezményt is igénybe vehettek, ha utaznátok, vásárolnátok vagy szervizelnétek. Sőt a jogsegély szolgáltatásunk is segít, ha bajba kerülnél. A bringás fejlődésért végzett munkát természetesen továbbra is támogathatjátok biztosítás nélküli tagsággal is.

2019.04.01 |  aron