Facebook Instagram Youtube

Köszönjük! I Bike Budapest minden nap!

Köszönjük! I Bike Budapest minden nap!
2015.04.26
Több tízezren voltunk az eddigi legnagyobb biciklis felvonuláson!

Nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki eljött az első I Bike Budapest bringás felvonulásra! Külön óriási köszi a rendezőknek, segítőknek, meg mindenkinek, aki terjesztette az esemény hírét. Soha ennyi önkéntes nem segített még, nélkülük nem is lett volna rekordméretű a felvonulás. Nagyjából 15 kilométeren keresztül kígyózott a menet, több tízezren voltunk. 

Köszönjük a Holland Nagykövetség támogatását is és Gajus Scheltema nagykövetnek, hogy megnyitotta a menetet.

fotó: Soós Bertalan / Magyar Kerékpárosklub

A facebook oldalunkra folyamatosan pakolunk fel fotókat, figyeld!

Mi jön most?

Az I Bike Budapest-ből hagyományt szeretnénk teremteni. Egy év múlva lesz legközelebb ilyen fesztivál hangulatú felvonulás, de addig is találkozzunk minden nap! Az I Bike Budapest te vagy, amikor dolgozni, iskolába, egyetemre, szórakozni mész biciklivel. Mutasd meg a barátaidnak, ismerőseidnek, hogy a városban ma már teljesen természetes biciklivel közlekedni. Vidd el őket egy körre. Aztán még egyre. Ettől lesz jobb a város, így lesz minden egyes nappal jobb Budapesten bringával közlekedni.

Tíz éve nagyjából a nulláról indult a bringás mozgalom. Egy kis közösség hozott be valami teljesen újat a város életébe, amiről először senki nem hitte, hogy működhet. Ma már nem kell magyarázni, a kerékpározás elfogadott és népszerű lett. Ez egy ajándék a városnak, amit nem szabad elszalasztani. Lassan, de elindultak alapvető fejlesztések is, a közbringa pedig – ha jól működik – egy igazi kapudrog lehet a még nem biciklizőknek és a tömegközlekedés egyik kiegészítőjeként működhet.

 

 

Köszönjük, hogy eljöttetek. Maradjatok velünk, segítsétek tolni a budapesti bringás forradalmat. Bringásbaráttá tesszük ezt a várost. Támogassátok a Kerékpárosklubot, hogy még hatékonyabban tolhassuk az ügyet. Köszi a 460 rendezőnek, és mindenkinek aki segített.We bike Budapest!!!

Posted by I bike Budapest on Saturday, 25 April 2015

 

Úgy tűnik, hogy nyertünk. A java viszont még hátra van.

Budapesten a közbringa indulására beígért fejlesztéseknek máig csak egy része valósult meg. A régi, rosszul kialakított bicikliutak azonnali felülvizsgálata és átalakítása nem halogatható tovább. Megoldatlan a hidak átjárhatósága biciklivel: a Margit hidat már most kinőttük, a Lánchíd közelgő felújításáról még nem sok jót hallottunk. A karbantartások sorrendjében a biciklis infrastruktúra az utolsók között van, a külvárosok és a belváros kapcsolata nem megoldott. És ne felejtsük el: Budapest nem csak a belvárosból áll, egész városra kiterjedő fejlesztésekre van szükség.

Még az is lehet, hogy egyes ügyek miatt év közben is utcára kell majd mennünk.

Szerintünk ezek mind hamar megoldható problémák. Tíz éve nem gondoltuk volna, hogy tele lesz a város bringásokkal, hogy új sávok és parkolók létesülnek, hogy lesz közbicikli. Most itt az ideje, hogy Budapest végleg biciklibarát várossá váljon. Simán a régió bringás fővárosa lehetünk, ha teszünk érte.

Mi, a Magyar Kerékpárosklubnál ezért a fejlődésért dolgozunk. Ez viszont nem megy a segítségetek, a minden nap megtett kilométereitek, az együtt megemelt bringáitok látványa, az önkéntességetek, vagy csöndes támogatásotok nélkül.

A Kerékpárosklub erejét a közössége adja, ami - mint láthatjuk - mindenre képes. Ahhoz, hogy a Kerékpárosklub a tervező- és tárgyalóasztaloknál, az utcán, vagy kampányaival értetek tudjon dolgozni, szüksége van az 1%-os támogatásotokra és hogy minél több tagja legyen. Egy állami pénzektől független, valódi civil szervezetet építünk, amit azok tartanak el, akikért dolgozik.

Persze nem csak kérünk, adunk is. Képviseljük az érdekeiteket a legcsökönyösebb politikusokkal, legelavultabb gondolkodású mérnökökkel és legkockább hivatalnokokkal szemben is, ezen kívül tagjaink egy csomó szolgáltatást vehetnek igénybe a MÁV-kedvezménytől kezdve a biztosításon át ezernyi kedvezményig az egész országban. Most ráadásul akciót is hirdettünk az újonnan belépőknek! Az 1%-os felajánlás módjáról itt olvashatsz, a tagságról pedig itt.

A biciklis közlekedés mindenkié! Bírjuk rá a várost, hogy felvegye a tempótokat!
 

Fotóztál, videóztál?

Töltsd fel őket saját kép és videómegosztóidra és linkeld be a facebook oldalunkra! Szeretnénk közösségi videót készíteni a ti felvételeitekből is. Ha használhatjuk videóidat, küldd el nekünk a linkjét az ibikebudapest [kukac] kerekparosklub.hu címre, vagy a Wetransfer fájlküldővel magát a fájlt!

Cikket olvastál a felvonulásról? Azt is töltsd fel az oldalra!

Kövesd az I Bike Budapest híreit!

Használd az #ibikebp hashtag-et!
 

ui: Megint elfogytak a pólók és táskák, de lesz még. A fenti csatornákon szólunk, hogy mikor!

 

Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Add a Kerékpárosklubnak adód 1%-át! Az 1% felajánlásról mindent megtudhatsz itt.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár az egész országban. Belépéshez kattints ide!

 

 

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron