Facebook Instagram Youtube

"Láss Jól!" közlekedésbiztonsági akció

"Láss Jól!" közlekedésbiztonsági akció
2013.03.30Tavaszi közlekedésbiztonsági akció

(2013. április 2 - május 31.)

Megelégeltük, hogy balesetveszélyes tárgyak találhatóak a kerékpáros útvonalainkon, melyek - főleg este, rossz látási viszonyok között - veszélyeztetik a kerékpárral közlekedők biztonságát. 

Ezért a 3M-mel összefogva és az ÚT-ŐR Kkt. segítségével országos akciót indítottunk Facebook közösségünk bevonásával. Fényvisszaverős matricákat adunk azoknak a bringásoknak, akiket szintén zavarnak ezek az állapotok, és szeretnének aktívan tenni ellene. Ők vállalják, hogy kiragasztják ezeket a prizmás matricákat, majd fotóval dokumentálják azt. 
 
Célunk, hogy országos szinten felhívjuk a figyelmet ezekre a tarthatatlan állapotokra, remélve, hogy az útfenntartók megteszik a szükséges lépéseket és eltüntetik ezeket a zavaró objektumokat utunkból,  illetve a jövőben nem is építik meg azokat. Nagy hírverést csapunk akciónknak, rendszeresen írunk róla és Facebookon lehetőség szerint minden hírt és képet megosztunk.

A matricakérés lezárult!

Köszönjük az eddigi jelentkezéseket (2.206 db matricát kértetek összesen). Remélhetőleg 2013. május 10-ig el tudjuk mindenkihez juttatni a matricákat. A hatalmas darabszám miatt elképzelhető, hogy azok, akik nagyon sokat kértek, kevesebbet fognak kapni.

  1. Mostanra mindegyikőtökkel kapcsolatba léptünk, aki jelentkezett. Vagy már eljuttattuk nektek, vagy postáztuk, vagy értesítettünk emailben, hogy jöhetsz érte irodánk portájára. 
  2. Ha már nálad a matrica és indulsz matricázni, továbbra is kérjük, töltsd le innen útmutatónkat. Ebben fontos tanácsokat olvashatsz arról, hogyan ragaszd ki a 3M matricákat.
  3. Minden egyes esetben, amikor kiteszel egy matricát, kérjük, fényképezd le, és küldd el nekünk Facebook oldalunkon vagy emailben a képet a pontos helyszín címével (lehetőleg Google maps linkkel). Videót is küldhetsz. 
  4. A beküldés határideje 2013. május 31. A képeket és videókat feltöltjük honlapunkra és megosztjuk Facebook oldalunkon. ( Egy kép ne haladja meg a 200 KB-ot, videónál pedig linket küldj.) Ha bármikor később már nem látod az útakadályt, azaz az útfenntartó eltávolította, kérjük, azt is dokumentáld.
  5. A kampány lezárultával sajtóközleményt adunk ki, hogy felhívjuk a sajtó, és az illetékesek figyelmét a közös akciónkra és kérjük a veszélyes zavaró tárgyak eltávolítását, a területek kijavítását.

A leglehetetlenebb helyeket dokumentáló, az útfenntartóknál a legjobb eredményt elérő, a legviccesebb képeket és videókat beküldők között ajándékokat sorsolunk: 1 db USB csatlakozós számítógép távirányítót, egy 2GB-os MP3 lejátszót és mindenféle kerékpáros kiegészítőket.

 

Néhány fotó alább (az összes beküldött fotó Facebook oldalunkon érhető el)

Budapest, Dagály Fürdő előtt - Népfürdő utca

 

 

 

 

 

 

Káposztásmegyer http://goo.gl/maps/YLNFE

http://goo.gl/maps/YLNFE.

 

Duna-menti kerékpárút http://goo.gl/maps/6w19Q 

Az összes eddig beküldött képet megnézhetitek Facebook oldalunkon!

Sikertörténetek

Szegeden aktivistáink felmatricáztak egy zavaró táblát a Dugonics térnél (a Lófaránál) február végén, majd március elejére a tábla eltűnt! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Támogatóink, akiknek köszönettel tartozunk

             

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron