Facebook Instagram Youtube

Miniszteri látogatás a Kerékpárosklub standjánál

Miniszteri látogatás a Kerékpárosklub standjánál
2012.03.02
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szervezi a „Mindenki gyalogosnak születik” kampányt, amiben a Kerékpárosklub is részt vesz. A kampány keretében arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a járművezetők – köztük a kerékpárral közlekedők is – figyeljenek jobban a gyalogosokra, legyenek előzékenyebbek velük szemben.

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szervezi a „Mindenki gyalogosnak születik” kampányt, amiben a Kerékpárosklub is részt vesz. A kampány keretében arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a járművezetők – köztük a kerékpárral közlekedők is – figyeljenek jobban a gyalogosokra, legyenek előzékenyebbek velük szemben.

Ennek a kampánynak a népszerűsítéséről és folytatásáról beszélgetettünk Navracsics Tibor miniszterrel a Birngaexpon a Kerékpárosklub standjánál. A mi üzenetünk ebben a kampányban a közlekedők közötti partnerség fontosságának hangsúlyozása – hiszen a közlekedés nem járművek, hanem emberek közti interakció. Hogy nem autósokról és kerékpárosokról van szó, hanem emberekről, akik hol az egyikkel, hol a másikkal – vagy akár gyalogosan – közlekednek.

A partneri viszony fontosságával a Miniszter is egyetértett, sőt, néhány percnyi felvezetés után ő maga fogalmazta meg a lényegét. Ennek mi nagyon örültünk, mert ha legfelsőbb szinten az alapelvvel egyetértenek, akkor az remélhetőleg a közlekedési stratégiák kialakításában és a szabályozásban is jobban megjelenik majd.

 

 

 

Érdemes kijönni a Bringaexpora, ahol egy rendkívüli akcióval várja a Kerékpárosklub a látogatókat: a Merida kerékpárok forgalmazójának - www.bikefun.hu - jóvoltából kisorsolunk egy csodás biciklit azok között, akik az expo ideje alatt a helyszínen belépnek a Kerékpárosklubba, vagy meghosszabbítják tagságukat. A kerékpár mellé a Bikefun ad sisakot és lakatot is. Részltek itt >>

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron